1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. TSK, Esed rejimini hedef aldı!
TSK, Esed rejimini hedef aldı!

TSK, Esed rejimini hedef aldı!

YPG’nin kontrolündeki bölgelere yayılan Esed rejimi TSK’nın hedefinde!

19 Temmuz 2022 Salı 14:58A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’nin Suriye’ye operasyon gerçekleştirmesi aylardır konuşulurken olası operasyona karşı Suriye’deki işgalci güçler kurnazca bir strateji geliştirmişti.

Suriye’nin kuzeyinde YPG’nin işgal ettiği bölgelere yönelik operasyon silsilesinin bir devamı olarak düşünülen askeri harekat Rusya başta olmak üzere Suriye’deki işgalcileri rahatsız etmişti. İran ve Esed rejimi Rusya’nın Ukrayna’daki savaşla uğraştığı bir dönemde tek başlarına bir şanslarının olmadığını biliyor.

Rusya’nın hava gücü Suriye’deki temel değişken. Durum böyle olunca YPG’nin Rusya’nın koruması altına girmesi şart. Bunu açıktan yapamayan YPG ise elindeki bölgeleri Esed rejimine bağlı güçlere devrediyor.

Türkiye’nin bu kurnazlık karşısında ne yapacağı merakla beklenirken bugün yaşanan bir gelişme ilerleyen günler adına önemli bir mesaj verdi. Mepa News’in aktardığına göre Tel Rıfat kırsalında Esed rejimine bağlı unsurların, TSK'nın SİHA'larınca vurulduğu bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre saldırı 19 Temmuz günü Tel Rıfat şehir merkezinde gerçekleştirildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, SİHA'ların Esed rejimi güçlerini vurduğunu, saldırıda biri teğmen iki rejim askerinin yaralandığını belirtti.

Rejim güçleri YPG'nin talebi doğrultusunda Rusya'nın da aracılığı sonrası Tel Rıfat gibi YPG bölgelerine yerleşmişti. Öte yandan SOHR, TSK'ya ait SİHA'ların 3 ve 18 Temmuz'da da şehirde rejim güçlerine saldırılar düzenlediğini ve maddi hasara yol açtığını ifade etti.

TSK’nın Esed rejimini hedef alması Halep’te verdiği görüntüyle kendisini Suriye’nin hakimi gibi göstermeye çalışan Esed kuklasını korkutmaya yetecektir. Esed’in Suriye’de hiçbir karşılığı olmadığını Rusya’nın bostan korkuluğundan ibaret olduğunu herkes biliyor!

 

HABERE YORUM KAT