1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katiller yeni “Suriye harekâtı” iddialarından rahatsız!
Katiller yeni “Suriye harekâtı” iddialarından rahatsız!

Katiller yeni “Suriye harekâtı” iddialarından rahatsız!

Rusya aba altından sopa göstererek Türkiye’yi tehdit ediyor.

15 Haziran 2022 Çarşamba 12:03A+A-

HAKSÖZ HABER

Ukrayna’da yaşadığı ağır mağlubiyet sonrası Suriye’deki askeri varlığını azaltmak durumunda kalan Rusya, Türkiye’nin Tel Rıfat’a gerçekleştireceği olası operasyon hakkında açıklama yaptı.  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yeni bir askeri harekât yapmasının "akıllıca bir hareket olmayacağını" söyledi. "Bunun [olası askeri operasyonun) durumu istikrarsızlaştırabilecek, gerilimi tırmandırabilecek ve ülkede yeni bir düşmanlık dalgasına neden olabilecek akılsızca bir hareket olacağına inanıyoruz"

Suriye halkını yıllardır katleden Rusya’nın Suriye’deki “gerilimden” söz etmesi oldukça komik bir durum. Suriye’de şuan meşru bir devlet yok. Toprakları işbirlikçi katiller tarafından kullanılan bir bostan korkuluğu ile karşı karşıyayız. Durum böyleyken Türkiye’nin meşru sebeplerle bölgeye yönelik operasyon başlatması niçin “akılsızca” bir hareket oluyor?

Türkiye’nin atacağı adımları “akıl dışı” olarak nitelemek aslında tipik Rus dış politik aklının bir yansımasından ibaret. Rusya yeni askeri harekât iddiaları üzerine aba altından sopa göstererek tehdit ediyor kısaca.

Suriye’nin “yerli” katili Esed ise “Türkiye'ye askeri karşılık vermekten çekinmeyiz” sözleriyle Türkiye’nin olası operasyonu hakkında konuştu. Esed rejimi Türkiye’ye karşılık vermekten ziyade silahsız kadın ve çocukları hedef almasıyla biliniyor. Bu sebeple Rusya veya İran’a güvenmeden adım atamayan bir rejimin Türkiye’yi boş laflarla hedef alması hiçbir anlam ifade etmiyor.

Netice olarak Türkiye’nin Suriye’ye gerçekleştireceği düşünülen operasyonun kimleri rahatsız ettiğini gördüğümüzde rahatlıkla Suriye halkının lehine bir adım olduğunu söylemek mümkün oluyor. Umudumuz Suriye’nin katil Esed, İran, Rusya, YPG’den temelli temizlenmesidir!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum