1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Trump: Bilimin bildiğini sanmıyorum
Trump: Bilimin bildiğini sanmıyorum

Trump: Bilimin bildiğini sanmıyorum

ABD Başkanı Donald Trump, California ziyaretinde, orman yangınlarıyla ilgili açıklama yaptı. Bilim insanlarının havaların daha da ısınacağı açıklaması hakkında konuşan Trump, "Ben bilimin bunu gerçekten bildiğini sanmıyorum" dedi.

15 Eylül 2020 Salı 11:19A+A-

Trump, California ziyareti esnasında, orman yangınlarını görüşmek ve bilgi almak için, aralarında California Valisi Gavin Newsom'ın da bulunduğu yerel yetkililerle bir araya geldi. 

Yerel yetkililerin, orman yangınlarının büyüme sebebi olarak, mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklıklarını göstermesinin ardından Trump, "Havalar daha da soğuyacaktır, göreceksiniz." yorumunda bulundu.

Trump, California Doğal Kaynaklar Ajansı Sekreteri Wade Crowfoot'un, "Ancak bilim adamları havaların daha da ısınacağını söylüyor." demesi üzerine ise "Ben bilimin bunu gerçekten bildiğini sanmıyorum." yanıtını verdi.

California Valisi Newsom, eyaletteki ormanların yüzde 56'sının mülkiyetinin federal yönetime ait olduğunu ve bu nedenle de orman yönetimini geliştirmenin federal yetkililerin görevi olduğunu anımsattı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT