1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Toplum Tuzağı Bozdu
Toplum Tuzağı Bozdu

Toplum Tuzağı Bozdu

Bundan böyle siyaset ve toplum sadece bürokratik oligarşinin klasik söylem ve aktörleriyle değil liberal veya Fethullah Gülenci söylem ve aktörleriyle de kıyasıya mücadele edecek, onlara karşı da güçlü bir direnç sergileyecek.

31 Mart 2014 Pazartesi 02:49A+A-

Kenan Alpay, seçim sonuçlarını yorumladı:

Yerel seçimlere yönelik sabotaj hesapları beklendiği oranda hayata geçirilemedi ve nihayet bütün tuzaklara ve alabildiğine genişleyen ‘cephe’ mantığına rağmen seçimler yapıldı.

Bu yazının yazıldığı saatlerde kamuoyuna yansıyan gayrı resmi sonuçların işaret ettiği en net durum şudur: İçinde ‘özel harekât birimi’ rolüyle Fethullah Gülen Cephesi’nin de yer aldığı bürokratik oligarşinin tüm bileşenleri bütün iddialarıyla birlikte toplumdan ciddi bir ‘darbe’ yemiştir.

Yargı ve Emniyet marifetiyle önce felç etmek sonra da ‘yolsuzluk-despotizm’ merkezli psikolojik harp söylemleriyle çökertmek istedikleri Başbakan Erdoğan artık daha net olarak görülüyor ki bu seçimlerden de güçlenerek çıkacak.

Hizaya Geçmeyen Toplum

Hesap şuydu: FG Cemaati’nin imkânlarıyla daha muhkem bir tepede durdukların zanneden CHP, liberaller ve ulusolcular Başbakan Erdoğan’ın hukuki ve siyasi meşruiyetini tanımadıkları ilan edince toplum da onların kuyruğuna takılacak kurşun asker misali devlet aklının gösterdiği merkezde bloklaşacaktı.

İlaveten küresel ve ulusal sermayenin kucağına oturmuş ilerici aydın ve sanatçılarla el ele veren modern ve hoşgörülü dindarlar Başbakan Erdoğan’ın giderek artan toplumsal desteği için “bizim nezdimizde hiçbir itibarı yok, kale almıyor ve tanımıyoruz” dediklerinde halk da sandıkta AK Parti’ye okkalı bir şamar atar diye hayal kurdular, ahmak aldatan senaryolar yazdılar.

Sinsice kurulan kirli hesap bozuldu ve kurdukları tuzaklar başlarına geçti. Şimdiden sonra her dönem söylenen “seçimlere hile karıştırılacak/karıştırıldı” türküsüyle idare etmeye çalışacaklar.

Seçim sonuçları Mustafa Kemal’in Askerleri ve Fethullah Gülen’in Fedaileri’ne kına yakma imkânı tanınmadığının ispatıdır. Bu ahlaksız ittifakın siyaset ve toplumu darbe ve şantajla hizaya çekme stratejisine halk tarafından prim verilmedi.

Esed Rejiminin yerli malı Şebbihalarının da, liberal demokrat maskeli ak saçlı çetecilerin de “Erdoğan’ın Sünnici-El Kaideci Suriye politikası çöktü” yalanları Türkiye toplumu nezdinde 5 kuruş etmeyen propagandalar olarak tescillenmiştir.

Yazının Devamı...