1. HABERLER

  2. HABER

  3. Toplu Konut Sular Altında: 9 Ölü
Toplu Konut Sular Altında: 9 Ölü

Toplu Konut Sular Altında: 9 Ölü

Samsun'da meydana gelen sel felaketinde cesetlerine ulaşılan kişi sayısı 9'a yükseldi.

04 Temmuz 2012 Çarşamba 09:20A+A-

Samsun'da önceki gece başlayan aşırı yağış sele dönüştü. Taşan Mert Irmağı, yerleşim yerlerini sular altında bıraktı. TOKİ konutlarında apartman görevlisi olarak çalışan iki aileden 4'ü çocuk 5 kişi hayatını kay-betti. Bir vatandaş yaşadığı dükkânda boğulurken, sele araçlarının içinde yakalanan Bütüner ailesinden de 3 kişi öldü. 9 yaşındaki Berka Bütüner ise kayıp.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, daha önce bir kadın cesedinin bulunduğu Canik ilçesi Kirazlık mevkisinde yer alan akaryakıt dolum tesislerinin yakınında, 2 kız çocuğunun cesetleri bulundu. Arama-kurtarma ekipleri, çocukların kimliklerinin tespit edilmesi için çalışma yürütüyor.

Mert Irmağı'nın taşması sonrası en büyük zararı gören Kuzey Yıldızı TOKİ Konutları'nda gün ağarmasıyla birlikte yapılan arama ve kurtarma çalışmasında sitede kapıcılık yapan Kenan Yazıcı ve iki çocuğunun cesetlerine ulaşıldı. Tahliye çalışmalarının ardından apartmanın zemin katında bulunan kapıcı dairesine güçlükle giren ekipler baba Kenan Yazıcı, 19 yaşındaki oğlu Mücahit ile 9 yaşındaki diğer çocuğunun cesetlerini buldu. Güçlükle çıkartılabilen cesetlerin bulunmasıyla Yazıcı ailesinin yakınları sinir krizleri geçirdi. Yetkililer kayıp olan bir kişinin daha bulunması için çalışmalarına bir başka apartmanda devam ediyor.

Yine sabah saatlerinde bir başka apartmanda tahliye çalışması yapan ekipler Recep ve eşi Hüsnüye Yılmaz'ın, çocukları 3 yaşındaki Abdullah ile 1,5 yaşındaki Hüseyin'in cesetlerine ulaşmıştı.

AFAD DA AÇIKLADI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Samsun'da meydana gelen su baskınlarında 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de kayıp olduğunu bildirdi.

AFAD'tan yapılan yazılı açıklamada, Samsun'un Asarcık yolu Yılanlıdere mevkii Gürgentepe, Adatepe Muratlı köyü, Kaşyayla köyü ile il genelinde yoğun yağış sonucu sel ve su baskınları meydana geldiği hatırlatılarak, "Su baskınlarında 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımızın da kayıp ihbarı alınmıştır. Başbakanlık AFAD koordinasyonunda, Samsun il genelinde mahsur kalan vatandaşlarımızı arama-kurtarma çalışmaları yürütülmektedir." denildi.

Açıklamada ayrıca AFAD Başkanlığı'nca bölgeye Genelkurmay Başkanlığı'na ait 3 arama kurtarma helikopteri, Sağlık Bakanlığı'ndan 8 personel, 3 ambulans, Ankara, Amasya, Çorum, Ordu ve Yozgat İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri'nden 50 personel, 3 dalgıç, 19 motopomp, 4 bot, 1 arama-kurtarma köpeği ve 23 araç gönderildiği kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT