1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. TİP’in omurgalı NATO’culuğu
TİP’in omurgalı NATO’culuğu

TİP’in omurgalı NATO’culuğu

TİP ve HDP, NATO’ya hayır oyu veremedi…

04 Nisan 2023 Salı 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Yaklaşık bir yıl süren müzakerelerin ardından Meclis'e getirilen Finlandiya’nın NATO üyeliği protokolü Meclis genel kurulunda oylamaya sunuldu. AK Parti, CHP, İYİP ve MHP grupları 'evet' oyu verdi.

HDP, oylamaya katılmazken TİP, BBP, Deva Partisi, Demokrat Parti ve Zafer Partisi ise oturuma katılmadı. Böylece Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylayan protokol, oylamaya katılan tüm partilerin oylarıyla kabul edildi.

İçi boş anti-emperyalizm söylemine sahip olan sol geleneğin alamet-i farikası NATO karşıtlığı olduğu için HDP ve TİP’in konumu aslında oylamaya katılmayarak “ 'hayır' oyu vermemeyi tercih etmek” şeklinde yorumlanmaya müsait. Bu partilerin ideolojik arka planları sebebiyle NATO’ya karşı red oyu vermemeleri evet oyu vermeleri anlamına geliyor!

HDP, PKK’nın özellikle Suriye süreci sonrasında iyice gelişen Batı ile ilişkilerinden dolayı tavır almaktan çekinirken TİP ise HDP’ye yakınlığı sebebiyle “hayır” oyu vermiyor. Türkiye solunun en büyük söylemlerinden birisinin boşa çıktığını hatırlamak için ibretlik bir hadise...

Yurtdışı operasyonlar söz konusu olduğunda Meclis’i ve Türkiye kamuoyunu karşısına almak pahasına “hayır” oyunun destekçisi ve söylemcisi olanlar NATO’ya hoş görünmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

TİP Milletvekili Ahmet Şık geçtiğimiz günlerde “siyasal İslamcıların omurgasızlığı” şeklinde laf salatasından ibaret bir demeç vermişti. TİP’in gayet "omurgalı" bir şekilde NATO arkasında mevzilenmesi oportünist, pragmatist siyasetin en güzide örneklerinden birisi olarak tarihe geçti bile! Tutarsızlık çukuru içinde debelenen zavallıların ahlaki olarak hiçbir vasfı da kalmamış haliyle…

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum