1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. TikTok videosu için komşusunu öldürdü
TikTok videosu için komşusunu öldürdü

TikTok videosu için komşusunu öldürdü

TikTok gibi sosyal medya bağımlılığında durum gittikçe kontrolden çıkıyor. Son olarak ABD bir genç beğeni kazanabilmek için komşusunu öldürdü. Genç, daha sonra çekilen videoyu “komşularla böyle başa çıkarsınız” diyerek TikTok'ta yayınladı.

14 Ağustos 2020 Cuma 15:26A+A-

Dünyada en çok indirilen ve milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal medya uygulaması olan TikTok'a dair tartışmalar her zaman gündemde yerini koruyor. Uygulamada kullanıcılar kısa videolar paylaşarak beğeni almaya çalışıyor.

ABD tarafından milli güvenlik meselesi olarak görülen popüler uygulama, Hindistan'da yasaklandı. Beğeni ve takipçi kazanabilmek için çekilen videoların içerikleri ise başlı başına 'bela' niteliğinde. Her yaş grubundan kullanıcısı bulunan uygulamada yaşananlar içler acısı.

TikTok'ta beğeni almak için komşusunu öldürdü

TikTok'a dair bir haber de ABD'den geldi. New Jersey’de yaşayan 18 yaşındaki Zachary Latham isimli genç, bu uygulamada dikkat çekmek adına komşusunu öldürdü.

New Jersey’de yaşayan 51 yaşındaki ceza infaz memuru William Durham, TikTok kullanıcısı olan komşusu Zachary Latham ile kavga ettikten sonra hayatını kaybetti.

3 milyon görüntülendi

İkili daha önce de çeşitli konularda tartışmışlardı. Hatta Zachary Latham, William Durham ve eşinin tartışma anını çekerek TikTok’ta paylaşmış ve bu video 3 milyondan fazla görüntülenmişti. Böylesi bir izlenme sonrası Latham aileyi rahatsız etmeye başladı. Mahalledeki diğer sakinler de Latham'ın bu tavırlarından rahatsız oldukları için polisle temasa geçmişlerdi.

tiktok.jpg

Serbest bırakıldı

18 yaşındaki Zachary Latham ifadesinde kendini korumak için saldırdığını söyledi. Ancak Durham ailesi Latham’ın daha önce kendilerini birçok kez rahatsız ettiğini belirtti.

Nitekim Latham, birinci derece cinayet, ikinci derece ağırlaştırılmış saldırı ve çeşitli silahlar bulundurmakta suçlandı. Ancak Mayıs ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT