1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. TikTok, “çocukları ihmal” sebebi sayıldı!
TikTok, “çocukları ihmal” sebebi sayıldı!

TikTok, “çocukları ihmal” sebebi sayıldı!

TikTok’ta çok fazla vakit geçiren ebeveyn çocuklarının velayetini kaybetti!

07 Şubat 2022 Pazartesi 14:42A+A-

HAKSÖZ HABER

Yeni medya araçlarının şekillendirdiği bir dünyada hukuk da yeni konularla uğraşmak zorunda kalıyor. Eşiyle boşanma sürecinde olan baba, çocukların annelerinin TikTok’ta fazla vakit geçirdiğini ve uygunsuz içerikler paylaştığını kanıtlayınca mahkeme tarafından alışılanın aksine velayet babaya verildi!

İlk defa yaşanan bu olay TikTok vb. araçların insan hayatındaki yerini görmek açısında oldukça ibretlik. İzmir’de yaşayan Ferit K. (43) ile 15 yıllık eşi B.K. (41), geçen sene boşanmaya karar verdi. Çift, boşanma aşamasında evlerini ayırdı, 8 ve 13 yaşlarındaki iki kızı anne ile yaşamaya devam etti.

İzmir 19. Aile Mahkemesinde görülen dava sürecinde, eşinin Tiktok’ta çok uzun süre vakit geçirdiğini ve bu sebeple iki kızına ilgi göstermediğini öne süren iş adamı, kızlarının velayetini talep etti.

Benim özellikle Tiktok videoları konusunda rahatsızlığım söz konusu. Boşanma henüz gerçekleşmedi ancak eşimle ayrı evlerde kalıyoruz. Eşim, geceden sabaha kadar Tiktok videosu çekiyor. Hatta bu mesai sabahlara kadar sürüyor. Büyük kızım sürekli bana mesaj yollayıp öğlene kadar kahvaltı yapamadığını, annesini uyandıramadığını söylüyor. Ben gidip kızlarımı doyuruyordum. Eşimi defalarca uyardım. Takipçi sayısını artırmak için mi yoksa sosyal medyadan para kazanmak için mi bilmiyorum ama Tiktok yüzünden bu çocukların ilgisiz kalması ve aile kavramının sarsılması söz konusu..."

Eski eşinin “sabaha kadar Tiktok’ta video çektiğini” dile getiren Ferit K.’nın sitemi mahkeme tarafından haklı bulunarak annenin velayet hakkının iptali misal oluşturabilecek bir dava olma özelliğine sahip.

TikTok bağımlısı olan ebeveynin küçük kızını da bu işe alıştırdığı ifade eden baba, çekilen videoları gördüğünde ahlaki sınırları zorlayan içeriklerle karşılaştığını da sözlerine ekliyor. Bir anne çocuklarını da alet edecek şekilde “yeni medyanın” gösterişli dünyasında kendisi kaybediyor özetle!

Sosyal medya araçlarına karşı dikkatli olunmadığında ailelerin paramparça olması işten bile değil. Genellikle ebeveynlerin çocuklarını koruması yönünde telkinlerde bulunulurken yetişkinlerinde bu alışkanlıklar karşısında dikkatli olması gerekiyor. TikTok ise hiçbir ölçünün olmadığı bir platform olarak en tehlikelisi olma özelliğine sahip!  

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum