1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ETİYOPYA

  4. Tigray'da 2 milyon 200 bin kişi açlık sınırında
Tigray'da 2 milyon 200 bin kişi açlık sınırında

Tigray'da 2 milyon 200 bin kişi açlık sınırında

Birleşmiş Milletler, Etiyopya'nın çatışmalarla sarsılan Tigray bölgesinde 2 milyon 200 bin kişinin açlık sınırında olduğunu açıkladı. Tigray bölgesinde 9 milyon kişinin gıdaya ulaşmakta sıkıntılar yaşadığı aktarılıyor.

29 Ocak 2022 Cumartesi 20:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Etiyopya'nın kuzeyinde hükümet güçleri ile isyancılar arasında yaklaşık 15 aydır şiddetli çatışmalar yaşanırken, binlerce kişi hayatını kaybetti.

Bölgedeki insani kriz her geçen gün büyüyor. Çatışmalar yüzünden yüz binlerce kişi yerlerini terk etti. Açlık ve yetersiz beslenme oranları her geçen gün artarken Birleşmiş Milletler yaşanan sorunlara dikkat çekti. 

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı, Tigray bölgesinde 2 milyon 200 bin kişi ciddi bir şekilde açlık sınırında olduğunu açıkladı. Birleşmiş Milletler ayrıca 9 milyon kişinin gıdaya ulaşmakta sıkıntılar yaşadığına dikkati çekti.

Açlık ve gıda krizinden en çok etkilenen kesimin hamile kadınlar ve çocuklar olduğu aktarılıyor. Bölgede yaşayan hamile bir kadının aktardığına göre kendisi gibi birçok kadının aynı durumda olduğunu belirterek, "Gıda kıtlığı nedeniyle önce çocuklarımızı besliyoruz. Kalan bir şey varsa yiyebiliriz. Aksi takdirde, aç karnına yatıyoruz. Hamile olmama rağmen asla tam bir öğünüm yok." dedi. 

TRT Haber de Etiyopya'da yaşanan kıtlık sorunlarına dikkat çektiği bir video hazırladı.

 

HABERE YORUM KAT