1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Tevhid bayrağı açmak soruşturma sebebi mi oldu?
Tevhid bayrağı açmak soruşturma sebebi mi oldu?

Tevhid bayrağı açmak soruşturma sebebi mi oldu?

Urfa’da tevhid bayraklı eyleme soruşturma açıldı!

29 Nisan 2022 Cuma 12:29A+A-

HAKSÖZ HABER

Tevhid bayrağı İslam’ın en temel kaidesinin ilanından ibaret olan bir işarettir. Bu sebeple tevhid bayrağını hedef alanlar bir şekilde İslam’la sorunu olan kimselerdir. Özellikle IŞİD’in bu bayrağı kendisi için sembol olarak kullanmasından sonra Türkiye’de sol-Kemalist çevreler tevhid bayrağı üzerinden büyük bir yaygara kopartıyor.

Urfa Balıklıgöl'de İsrail'i protesto etmek için toplanan Hizb-ut Tahrir mensuplarına kadir gecesinde açtıkları siyah tevhid bayrakları ve protesto esnasında yaptıkları açıklamalar sebebiyle valilik tarafından soruşturma açılmış. Grubun şeriat çağrısında bulunduğu iddia edilirken bunun da suç unsuru teşkil edip etmediği merak konusu.

Açıkça sormak isteriz, tevhid bayrağı açıp şeriat çağrısı yapmak bir sorun olarak lanse edilirken aynı şekilde orak ve çekiç bulunan bayrakla komünizm çağrısı yapmak da soruşturma konusu olur muydu?

Tevhid bayrağı taşıyanların marjinal, şiddet yanlıları gibi gösterilmeye çalışılmaları bir propagandadır ve İslam düşmanlığına işaret etmektedir! Şunu açıkça söylemek isteriz ki tevhid bayrağı her Müslümanın sembolüdür. Müslümanların değerlerine dönük düşmanlık ise soruşturma açılması gereken asıl sorundur!

HABERE YORUM KAT

14 Yorum