1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Tepkiler sonuç verdi: Danimarka geri adım attı!
Tepkiler sonuç verdi: Danimarka geri adım attı!

Tepkiler sonuç verdi: Danimarka geri adım attı!

Kur'an yakma saldırganlığının ardından artan tepkiler sayesinde Danimarka hükümeti "dini değerlere uygunsuz davranışları yasaklayan" yasa tasarısını meclise sunmak zorunda kaldı.

25 Ağustos 2023 Cuma 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

İslam düşmanlarının son süreçte en yaygın saldırı biçimi olan "Kur'an yakma" eylemleri Danimarka ve İsveç'te neredeyse haftada bir yaşanıyor. Müslüman coğrafyalarda gelen tepkiler sonucunda Danimarka geri adım atmak zorunda kaldı.

Düşünce ve eylem "özgürlüğü" olarak değerlendirilen eylemlere müdahale eden kişilere dahi polis tarafından uygulanan zorba tutumlar İslam düşmanlarının iyice azgınlaşmasına sebep oluyordu. 

Danimarka hükümeti ‘dini nesnelere uygunsuz muameleyi’ yasaklayan bir kanun tasarısı hazırladı. Bugün meclise sunulan tasarıyla dini nesnelere yönelik uygunsuz davranışlar yasaklanacak.    

Danimarka Adalet Bakanı Peter Hummelgaard basın toplantısında yaptığı açıklamada, yasa tasarısının “bir topluluk için dini öneme sahip nesnelere uygunsuz muameleyi yasaklayacağını” belirtti. Bakan Hummelgaard, yasanın halka açık yerlerde dini nesnelerin yakılması veya çiğnenmesini engellediğini söyledi.

Danimarka'nın geri adım atmasında şüphesiz gösterilen tepkiler etkili oldu. Ancak Batılı ülkelerin Müslümanların sorunlarına karşı kayıtsızlığı iki kültür arasındaki ayrımları derinleştirdi. Danimarka'nın sicilini temizlemesi için bundan daha fazlasını yapması gerektiği aşikar...

HABERE YORUM KAT

1 Yorum