1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. TEM'e Bari Câmî Yapın, Öyle mi?!
TEM'e Bari Câmî Yapın, Öyle mi?!

TEM'e Bari Câmî Yapın, Öyle mi?!

Edirne Valisi’nin Edirne’deki mültecilerle birlikte TEM yolunda namaz kılması Korkusuz gazetesi’nin ağırına gitmiş!

19 Eylül 2015 Cumartesi 09:04A+A-

Haksöz Haber

Namazda Arapça ve Türkçe verilen hutbede İslâm kardeşliğinden bahsedilirken, mezkûr resim aslında mültecilere ev sahipliği yapan bir ülkenin duyarlılığını yansıtması gerekirken, Korkusuz gazetesi 28 Şubat günlerinin Hürriyet gazetesi gibi, ana akım medya ağzıyla, eski günleri aratmayacak bir haber-yorum çıkartmayı başarmış!

Haberde söz konusu durum “Edirne’de câmî mi yok? Yolda namaz kılınır mı, madem öyle otoyola câmî dikin.” şeklinde yorumlanırken, mezkûr yorum, haberi okuyanlara “O da olur inşallah.” dedirtti.

Haberde, sanki yakınlarda câmî varmış da keyfe keder yolda kılınmış gibi bir izlenim yaratılmaya çalışılırken, aslında mağdur durumdaki mültecilerin her türlü ihtiyacının bir şekilde karşılanmaya çalışıldığı gerçeği tersyüz edilmiş!

“Mültecilerin Batılı ülkeler tarafından mağdur edilişlerinin her türlü faturasını bir şekilde hükûmete kesmeye çalışan bir yayıncılık anlayışından bundan fazlası beklenmez.” denebilir ama bu şuuraltı ve anlayışın daha rafine ve “düzeyli” bir şekilde çok satan gazete ve tv’lerde de hâlen geçerliliğini koruduğu da görmezden gelinmemeli.

korkusuz_03.jpg

korkusuz.jpg

HABERE YORUM KAT