1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Temaslılara acil müdahale timi!
Temaslılara acil müdahale timi!

Temaslılara acil müdahale timi!

Fatma Yümlü’ye elleri arkadan bağlı olarak yapılan gözaltı hakkında Valiliğin açıklaması neyin dışavurumu? Yümlü, iddialar hakkında ne söyledi?

05 Temmuz 2021 Pazartesi 15:45A+A-

HAKSÖZ HABER

BBP Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü’nün hangi sebeple gözaltına alındığını geçtiğimiz gün yaptığımız haberde sormuştuk.

Konu hakkında Ordu Valiliği’nden yapılan açıklama ilgi çekici bir durumla bizleri karşı karşıya bıraktı. Valiliğin açıklaması şöyle: “Bugün bazı basın yayın organlarına yer alan “BBP'li kadın yönetici, iktidarı eleştirdiği için gözaltına alındı” haberi gerçeği yansıtmamaktadır.  Söz konusu olayla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. 02.07.2021 tarihinde saat 14.30 sıralarında Altınordu ilçemizde, ilçe sağlık müdürlüğü filyasyon ekipleri emniyetimizi arayarak, Fatma YÜMLÜ adlı esnafımızın Covid-19 temaslısı olduğu ihbarında bulunmuştur. Covid-19 temaslısı olduğu için belirtilen adrese polis ekipleri intikal etmiş, ancak o esnada adı geçen vatandaşımız ile ekiplerimiz arasında istenmeyen bir gerilim yaşanmıştır. Bunun üzerine konuyla ilgili Valiliğimizce soruşturma başlatılmıştır.”

Fatma Yümlü’nün “covid temaslısı” olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını ifade eden Valiliğin açıklaması oldukça komik bir duruma işaret ediyordu. "Hangi temaslıya ne zaman onlarca kişilik ekiplerle elleri arkadan kelepçelenerek bir müdahale olmuş acaba" diye merak ederken Fatma Yümlü sosyal medya hesabından konu hakkında bir açıklama yaptı:

Devletin eski alışkanlıklarından olan tipik kanunsuzluğu kitabına uydurma tavrının bir yansıması olan Valilik açıklaması oldukça sıkıntılı bir duruma işaret ediyor. İstanbul’da yaşanan bir hadisede polis şiddetine maruz kalıp hayatını kaybeden Birol Yıldırım hakkında yapılan Valilik açıklamasında “kalp krizi” şeklinde bir izah yapılmıştı.

Valiliklerin hak ve hukuk merkezli bir perspektifle devletin gadrine uğramış insanları korumasını beklemek Türkiye için bir hayal midir? Yaptığı açıklamalarla çok alakasız ve komik durumlara düşen devlet, “temaslılara acil müdahale timi” kurup elleri arkadan kelepçelenmiş kadın esnaf görüntüleriyle en çok kendisine zarar verdiğinin farkında mı acaba?

HABERE YORUM KAT

9 Yorum