1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Fatma Yümlü neden gözaltına alındı?
Fatma Yümlü neden gözaltına alındı?

Fatma Yümlü neden gözaltına alındı?

BBP Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü iddiaya göre bir televizyon kanalındaki açıklamaları sebebiyle gözaltına alındı!

04 Temmuz 2021 Pazar 13:24A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhur İttifakı’nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi’nin Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü elleri arkadan kelepçelenerek gözaltına alındı. İddiaya göre Yümlü’nün gözaltına alınmasına sebep olan şey bir yerel televizyon kanalına yaptığı açıklamalar!

Fatma Yümlü pandemi politikalarını, Karadeniz’e inşa edilen HES’leri vb. hususları eleştiriyor. Ardından sözü hukuk alanında yaşanan sıkıntılara getirerek savcıların “korktukları” için bir takım adımları atmaktan geri durduklarını ifade ediyor.

Thodex hadisesinde binlerce insanı dolandırmış olan kişinin bakanla fotoğrafının olması aynı şekilde Kürşat Ayvatoğlu hadisesini ve Sedat Peker’in iddialarını hatırlatan Yümlü bu konularda neden bir adım atılmadığını soruyor.

Yümlü’nün dikkat çektiği hususlar toplumun çok farklı kesimlerinden ve dünya görüşü farklı insanlar tarafından dile getirilen hususlar. Fatma Yümlü eğer ki iddia edildiği üzere televizyon kanalında sorduğu sorular sebebiyle gözaltına alındıysa bu durumun sebebinin ivedilikle izah edilmesi gerekiyor!

Toplumun söz söyleme, eleştiri hakkını elinden alan baskıcı, totaliter uygulamalar Türkiye adına karamsar bir gelecek tablosunun oluşmasını sağlıyor. Yümlü’nün Cumhurbaşkanı Erdoğan için “o da bir vatandaş” şeklinde sözleri rahatsızlığa sebep olduysa çok daha farklı soruların sorulması gerekmektedir.

Cumhurbaşkanı’nın hakaret içermeyen sözlerle eleştirmek herkesin hakkıdır. Eğer ki Yümlü sırf gidişatı eleştirdiği için elleri arkadan kelepçelenerek gözaltına alınıyorsa yaptığı eleştirilerin haklılığı da ortaya çıkmış demektir!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum