1. HABERLER

  2. HABER

  3. TEKNOLOJİ

  4. Teknoloji insanlığın huzur ve refahını sağlamalı
Teknoloji insanlığın huzur ve refahını sağlamalı

Teknoloji insanlığın huzur ve refahını sağlamalı

T3 Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medyanın bazı şirketler elinde kontrolsüz güç haline geldiğini söyledi.

03 Şubat 2021 Çarşamba 12:33A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar Teknofest 2021 lansmanında teknolojik gelişmelerin insanlığın huzuru ve refahı için tahsis edilmesi gerektiğini ifade etti.

Sosyal medya platformlarının insanların birbirine yaklaştırmak için kurulduğunu hatırlatan Bayraktar, gelinen noktada bu platformların birkaç tekelleşen firma elinde kontrolsüz güç haline geldiğini belirtti.

Dünyada yalnızca bir tane arama motoru, bir tane sosyal medya platformu ve bir tane e-ticaret sitesi olmasının arzulandığını ifade eden Bayraktar, bu durumu izleyip teknoloji üretmekten kaçınılırsa ülkenin bağımsızlığının şirketlere teslim edileceğini söyledi.

Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği Teknofest'e de değinen Bayraktar, bu yıl 21-26 Eylül'de organize edilecek olan etkinlikte 35 yarışmanın yer alacağını söyledi.

Geçtiğimiz sene 100 bin yarışmacının etkinlikte yarıştığını hatırlatan Bayraktar, bu sene daha fazla yarışmacı beklediklerini de ekledi.

Bayraktar Bugün küçük gibi görünen bu yarışmaların gelecekte ülkeye önemli teknolojik gelişmeleri getirecek gençleri yetiştirdiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT