1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Tekfen A.Ş.’de namaz düşmanlığı mı yapılıyor?
Tekfen A.Ş.’de namaz düşmanlığı mı yapılıyor?

Tekfen A.Ş.’de namaz düşmanlığı mı yapılıyor?

Tekfen A.Ş.’de işe başlayan bir mühendisin namaz kıldığı için ayrımcılığa maruz kaldığı öne sürüldü!

05 Ağustos 2021 Perşembe 20:01A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de kurumsal kimliğe sahip firmalarda namaz ve başörtüsü karşıtlığı oldukça yaygın ne yazık ki. Geçtiğimiz senelerde daha fazla şahit olduğumuz bu tarz hadiseler artık kronikleşmiş bir soruna işaret ediyor.

Türkiye gibi militarist modernleşme öğretisini benimsemiş ülkelerde laik kesim dini inançlar karşısında düşmanca tavır takınmayı ideolojik bir gereklilik olarak görüyor. Namaz kılmak veya başörtüsü takmak "geri kalmış bir hayat formunu" çağrıştırdığı için yok edilmesi gereken hasletler olarak değerlendiriliyor. Bu tarz ötekileştirici tavır alışlar karşısında doğru düzgün bir hukuki yaptırım da olmayınca laik kesim iyice saldırganlaşıyor.

Sosyal medyada bir kullanıcının Tekfen A.Ş. hakkında ortaya attığı iddialar da geçmişteki örnekleri hatırlatıyor. İddiaya göre TEKFEN İmalat ve Mühendislik A.Ş.' de işe başlayan bir mühendis namaz vakti geldiğinde nerede namaz kılabileceğini soruyor. Önce sorusu geçiştirilen mühendise ardından camide kılabileceği söyleniyor.

Anlaşılan o ki namaz kılmak isteyen mühendisin bu isteğinden rahatsız olan firma yetkilileri hadiseyi üst makamlara iletiyorlar. Yöneticilerinden “çok şaşırdım açıkçası bir mühendis ve namaz!” tepkisini işiten mühendis kendisinin namaz kılan bir insan olduğunu dile getirerek kimliğini açık açık ifade ediyor.

Son olarak ise kendisine sadece "bir seferlik izin verileceğinin" söylenmesi üzerine eleştirisini dile getirince “Namaz mı kalacaksın işini mi yapacaksın?” şeklinde müstağni bir tavırla karşılaşıyor!

Aktarılan bilgiye göre mühendis karşılaştığı bu düşmanca muamele karşısında bu kurumda çalışmak istemediğini belirterek istifa ediyor. Öne sürülen iddialar hakkında Tekfen’den yapılan bir açıklama yok. Eğer ki iddialar doğruysa oldukça problemli, İslam düşmanı bir hukuksuzlukla karşı karşıya olduğumuz ise aşikar!

1-186.jpg2-229.jpg3-164.jpg

Türkiye’de dini inançlar sebebiyle oldukça sık yaşanan bu tarz mobbing hadiselerine karşı inanç sahibi insanların hassasiyetlerini koruyan kuşatıcı hukuki düzenlemelerin gerekliliği gün gibi ortada dururken bu yönde bir çalışmanın varlığından söz etmek mümkün değil!

Not: Ayrımcılığa maruz kalan mühendis konu hakkında yaptığı yazılı açıklamayla söz konusu şirketin kendisiyle irtibata geçerek yaşananlardan dolayı üzüntülerini ilettiklerini ve problemin çözüleceğini vaat ettiklerini belirterek tekrardan işe alımının gerçekleştiğini ifade etti. 

 

Ekrem Emengen'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama;

tekfen.jpgtekfen-2.jpg

HABERE YORUM KAT

8 Yorum