1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Tek Partinin tek kusuru çok partili hayata geçmesiymiş!
Tek Partinin tek kusuru çok partili hayata geçmesiymiş!

Tek Partinin tek kusuru çok partili hayata geçmesiymiş!

Tele1 kanalında gündem değerlendirmesi yapılan 18 Dakika programında “Tek parti iktidarının çok partili hayata geçişi sağlamasının tek partinin tek kusuru/ayıbı olduğu" ifade edildi.

06 Kasım 2020 Cuma 16:47A+A-

HAKSÖZ HABER

Merdan Yanardağ ve Emre Kongar CHP’ye yakınlığı ile bilinen provokatif yayınlar yapan Tele1 kanalında gündem değerlendirmesi yaptıkları 18 Dakika programında “Tek partinin barışçı yolla çok partili hayata geçişi sağlamasının tek partinin tek kusuru/ayıbı olduğunu” ifade ettiler.

Ak Partinin şuan ki özgürlüklerinin de tek partinin çok partili sisteme geçmesine bağlayan Kemalist kalıntılar tek parti döneminin zulümlerini tarihten silebileceklerini sanıyorlar. Kendileri her ne kadar hatırlamak istemese de tek parti iktidarı toplumun hafızasında çok net bir şekilde din düşmanı, baskıcı, yasaklayıcı ve zorba olarak hatırlanıyor. Şapka takmayanları asan, ezanı Türkçeleştiren, camileri ahıra çeviren, İstiklal mahkemeleri ile muhalifleri sindiren Tek Parti'nin kalıntı zihniyeti hala özgürlüklerden bahsedebilecek kadar zavallı bir tutum sergiliyor.

Tek parti olarak CHP uzun bir süre zorla tahakkümde bulunmuş, diğer partilerin ortaya çıkması ile beraber iktidarı elinden kaybetmiş 27 yıllık zorbalık iktidarı da sona ermişti. Bugün hala Kemalist kalıntılar o günlerin hayalini kurup günümüzde yaşamıyormuş gibi davranıyorlar. Ak Parti iktidarı ile beraber Türkiye’de yaşanan olumlu olayları bile ellerinden gelse tek partinin iktidarının ürünleri olarak sunacak olan bu zihniyetin inandırıcılığı olmadığı gibi halktan kopuk fildişi kulelerinde yaşamak zorunda kalan bir zihniyeti peydah olmuştur.

Tarihi ideolojilerine göre yorumlamaktan, gerçekleri saklamaktan da başka çıkar yolu olmayan Kemalist zihniyet tarihi daha ne kadar unutturabileceğini sanıyor?

HABERE YORUM KAT

3 Yorum