1. HABERLER

  2. HABER

  3. Tecavüze Uğrayan Çocuğun Annesi Konuştu
Tecavüze Uğrayan Çocuğun Annesi Konuştu

Tecavüze Uğrayan Çocuğun Annesi Konuştu

Pozantı Cezaevi’nde tecavüze uğrayan F.G’nin annesi önceki gün tutuklanan oğlunu geri istedi.

09 Mart 2012 Cuma 15:10A+A-

Bahar Budancir'in haberi:

Pozantı Cezaevi’nde tecavüze uğradığını söyleyen ve 2011 yılında korsan gösteriye katıldığı gerekçesiyle önceki gün tutuklanan F.G’nin (gerçek ismi saklı) kalp hastası annesi Azize T., çocuğunun başına gelenlerden dolayı isyan etti. F.G’nin Pozantı Cezaevi’nde yaşadıklarını gazetelerin çocuğunun adını açık olarak yazması ve fotoğrafını yayımlaması neticesinde öğrenen Azize T, “Oğlum bize Pozantı Cezaevi’nde neler oluyor bilemezsiniz diyordu sadece. Çocuğum çıktığından beri içine kapanmıştı. Dün tutuklandığında gittik adliyeye. Korkudan titriyordu. Cezaevinde ya başına bir şey gelirse çocuğumun? Yeter artık, çocuğumu geri verin, evine dönsün”dedi. Hasta olduğunu ama oğlunu yalnız bırakmamak için yaşayacağını, mücadele edeceğini ifade eden Azize T, “Benim oğlum utanmasın, ona bu zulmü yapanlar utansın” diye konuştu.

Savcılık ve mahkemeye dilekçeyle başvurarak oğlunun psikolojik sorunlarının devam ettiğini bildirdiklerini ifade eden Azize T, “Oğlum değil, bunu ona yapanlar utansın. Çocuğum hasta, psikolojik sorunları vardı çıktığından beri. Adalet Bakanlığı bir doktor göndersin, baktırsın çocuğuma öncelikle” ifadelerini kullandı.

F.G’nin Taraf ’a yaptığı açıklamalar, Pozantı Cezaevi’ndeki çocuk mahkûmlara taciz ve tecavüzde bulunulduğu iddialarının soruşturmaya dönüştürülmesinde en önemli etken oldu. F.G, cezaevinde, Özgür adlı çocuğun kendisine tecavüz ettiğini Taraf ’a açıklamıştı. Tecavüz iddialarının somut bir anlatıma dönüşmesi sonucu hızlandırılan soruşturma kapsamında Pozantı Cezaevi’ndeki çocuklar Sincan Cezaevi’ne nakledildi. F.G, mağdur sıfatıyla bu soruşturmada ifade verirken suçlanan Ö.Y isimli çocuk tutuklandı. Ancak bu gelişmenin ardından F.G de korsan gösteriye katılmak suçlamasından 2011 yılında hakkında çıkarılan yakalama kararı gerekçe gösterilerek evinden gözaltına alındı, tutuklandı ve bu kez yaşı 18’i geçtiği için Adana F Tipi Cezaevi’ne konuldu.
 

Korkudan titriyordu

F.G’nin kalp hastası olan annesi Azize T. yaşadıklarını, duygularını tedavi için gittiği hastanede Taraf ’a şu sözlerle anlattı: “Oğlum, cezaevinden çıktığında hasta gibiydi. Bu olayı bizimle paylaşmadı. Bazen ‘Pozantı Cezaevi’nde neler oluyor siz bilmiyorsunuz’ diyordu. Biz de dövüyorlar, kötü muamele var diye biliyorduk. Bu kadarını düşünmedik. Bilemedik. Babası beyin ameliyatı geçirdi, bir kardeşi özürlü. Oğlum marangoz atölyesinde çalışarak evi geçindirmeye çalışıyordu. Önceki gün tutuklanınca adliyeye gittik. Çocuğumun elleri arkadan kelepçelenmişti. Korkudan tir tir titriyordu. Kendini kaybetmişti. Korsan gösteri denildi. Ama bizce yaptığı açıklamalardan sonra bir bahaneyle alındı. İlgisi olmayan bir fotoğraftan dolayı şüpheli olmuş. Cezaevinde yaşadıklarından dolayı psikolojisi de iyi değildi. Gözaltında adliyeye çıkarılırken oğluma seslendik. Merak etme senin arkandayız dedik. Moral vermeye çalıştık”
 

“Pozantı’da tecavüz kaçınılmaz”

Bu arada, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Pozantı Cezaevi hakkında, Gaziantep Üniversitesi Sosyoloji Bölümü tarafından 2009’da bir rapor hazırlandığını ancak Adalet Bakanlığı’nın bunu dikkate almadığını söyledi. Meclis’te CHP’li vekiller Özgür Özel, Veli Ağbaba ve Nurettin Demir ile birlikte konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Aygün, raporun altıdan fazla çocuğun birarada kaldığı koğuşlarda cinsel taciz ve tecavüzün kaçınılmaz olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

TARAF

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum