1. HABERLER

  2. HABER

  3. Tayyar: “Kahraman Değil, Zulmeden Bir Komutandı!”
Tayyar: “Kahraman Değil, Zulmeden Bir Komutandı!”

Tayyar: “Kahraman Değil, Zulmeden Bir Komutandı!”

Şamil Tayyar, "Engin Alan'ın Öcalan'ı getiren MİT uçağının içinde olduğunu ispatlasınlar milletvekilliğinden istifa ederim" dedi.

23 Ekim 2013 Çarşamba 12:10A+A-

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, MHP'nin Balyoz davasında yargılanıp hapse mahkum olan tutuklu milletvekili Engin Alan hakkında ezber bozan bir iddiada bulundu.

Şamil Tayyar Beyaz TV'de yayınlanan 1'e Bir programında Yargıtay'ın Balyoz kararını değerlendirirken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şamil Tayyar 'Engin Alan Abdullah Öcalan'ı Kenya'dan getiren uçağın içinde yer aldığı sözü yalandır. Bunu ispatlasınlar milletvekilliğinden istifa ederim' dedi.

Tayyar sözlerine şöyle devam etti: 'Engin Alan'la ilgili anlatılan kahramanlık hikayeleri bir yalandır. Engin Alan Abdullah Öcalan'ı Kenya'dan getiren MİT uçağında bulunan bir komutan değildir. Bunu ispat eden biri varsa ben bugün partiden istifa ederim. Milletvekilliğini bırakırım, istifa ederim. Bir kez daha söylüyorum bunu ispatlasınlar bugün milletvekilliğini bırakmaya hazırım. Eğer bunu yapamıyorsanız namertsiniz. Olmayan bir yalan üzerinden bir efsane oluşturacaksınız sonra bu zavallı inançlı kesimi de buna inandırmaya çalışacaksınız. Engin Alan görevde olduğu sürede muhafazakar kesime zulüm eden bir komutandır. Bu numarayı hiç kimse yemez. Eğer MHP Engin Alan'ı partiden ihraç etmezse suça ortak olur. Suçluyu ve suçu korur. Suç nedir darbedir. Milliyetçi Hareket Partisi de darbecilik suçuna ortak olur. Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı bununla ilgili bir işlem başlatabilir.

Engin Alan Milletvekili adayı yapıldığı zaman cezaevinde bulunuyordu. MHP'de tıpkı CHP ve BDP gibi tutuklu birini aday göstererek Meclis'e taşımak istedi. Şimdide bunu bir krize dönüştürmeye çalışıyorlar. Alan şimdi hukuk önünde bir darbecidir. Yargıtay'da kararı onadı. Siz bu saatten sonra bu kişiye sahip çıkarsanız bu suça ortak olmuş olursunuz.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum