1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Tayvan Parlamentosundan da Sapkın Evliliklere Vize!
Tayvan Parlamentosundan da Sapkın Evliliklere Vize!

Tayvan Parlamentosundan da Sapkın Evliliklere Vize!

İnsanlığı çürütmeye yönelik cinsel sapkınlığın küresel bir kampanya çerçevesinde yaygınlaştırılması çabalarında Batı’dan sonra Asya ülkeleri de hedefte!

18 Mayıs 2019 Cumartesi 11:21A+A-

HAKSÖZ HABER

Eşcinsel evlilik adıyla gündemleşen sapıklık Avrupa’dan sonra Asya’ya da yayılıyor. Dün Tayvan Parlamentosuna alınan kararla bu tür birliktelikler artık evlilik olarak kabul edilmesinin önü açıldı. Hükümetin desteklediği yasa tasarısı 27 ret oyuna karşı 66 oyla kabul edildi. Kabul edilen yasa bu ‘çift’lerin evlat edinmelerine de izin veriyor. Böylece Tayvan dünyada bu sapkınlığı resmileştiren 26. ülke oldu.

Sapkınlığın yaygınlaşması belli süreçlerle gelişiyor. Tayvan’da da bir müddettir bu konu tartışılmaktaydı. Tayvan her yıl eşcinsel yürüyüşü adıyla tüm dünyada organize edilen gösterilerin Asya’daki en kalabalık olanına evsahipliği yapıyordu. Sapıklığın yasallaşmasının yolu 2017’de Anayasa Mahkemesi’nin evliliğin ancak bir erkek ve kadın arasındaki birliktelik şeklinde tanımlanabileceğine dair hükmü reddetmesiyle açılmıştı.  

Aynı sürecin aşamalı bir şekilde tüm Asya ülkelerinde yaşanabileceği öngörülüyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana Hindistan ve Nepal eşcinsel ilişkileri yasal olarak tanımladı. Pakistan farklı cinsel yönelimleri olan kişilere ayrımcılık yapılmasını suç haline getirdi. Sri Lanka Yüksek Mahkemesi aynı cinsler arasında rızaya dayalı ilişkinin polis takibine konu olamayacağına hükmetti. 1997’den beri homoseksüelliğin suç olmaktan çıkartıldığı Çin’de de sapık evliliklerin yasallaşması için kampanyalar sürüyor.

 

HABERE YORUM KAT