1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Taşeron Medyascope’un asparagas başörtüsü hikayeleri sınırları zorluyor!
Taşeron Medyascope’un asparagas başörtüsü hikayeleri sınırları zorluyor!

Taşeron Medyascope’un asparagas başörtüsü hikayeleri sınırları zorluyor!

Söz konusu medya kuruluşu, bazı dindar ailelerin çocuklarının “Tam kurtuldum, başörtümü çıkarıp istediğim gibi yaşayacağım derken barınma sorunuyla karşı karşıya kaldım” ifadelerini kullandıklarını iddia etti.

26 Eylül 2021 Pazar 01:13A+A-

HAKSÖZ HABER

Üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrencilerin çeşitli nedenlerden kaynaklı barınma sorunları da tezahür etmeye başladı.

Ülkede ekonomik krizin olması ve ev sahiplerinin de bunu fırsata çevirmesi nedeniyle ev kiraları hayli artmış durumda. Öğrenciler de doğal olarak özel ve devlet yurtlarına akın ediyor.

Gerçek anlamda mağdur olan öğrenciler olmakla birlikte bu durum daha çok sol, seküler ve Kemalist kesimler tarafından bir propaganda aracına dönüştürüldü. Siyasetçisinden gazetecisine, akademisyeninden medya temsilcisine kadar herkes “öğrenciler barınamıyor” sloganını dilden düşürmüyor.

Mesele öyle bir hale geldi ki konuyla ilgili fantastik hikayeler dile getirilmeye başlandı. Bunun son örneği ise İslamcılar, muhafazakârlar ve mütedeyyin insanlar hakkında asparagas haberler yapan Batının taşeron medya organı Medyascope.

Yakın zamanda dışardan fonlandığı ortaya çıkan söz konusu medya kuruluşu, bazı dindar ailelerin çocuklarının “Tam kurtuldum, başörtümü çıkarıp istediğim gibi yaşayacağım derken barınma sorunuyla karşı karşıya kaldım” ifadelerini kullandıklarını iddia etti.

Medyascpoe daha önce de buna benzer masa başında uydurulmuş haberler yaptı. Söz konusu haberde ismi geçen şahısların soy isimleri verilmiyor, bilgileri gizleniyor. Kızların olmak istedikleri kişi için mücadele ettikleri ve başörtülerini çıkarmak istedikleri her fırsatta vurgulanıyor. Başörtülerini çıkarmak isteyenlerin önünde en büyük engel ise barınma sorunuymuş!

Ruşen Çakır ve avenesi, akla ve mantığa uymayan iddialarla aynı hikayeleri tekrar ısıtıp servis ediyorlar. Belli ki yalan senaryolarına inanan bir grup var.

Öğrencilerin barınma sorununu bile “başörtüsünden kurtulma” hikayesine bağlamak büyük maharet ister. Medyascope’un masa başında senaryo yazan ekibini kutlamak gerek!

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

7 Yorum