1. HABERLER

  2. HABER

  3. Tarih Kitabında Şapka Devrimiyle İlgili Yalan Bilgi!
Tarih Kitabında Şapka Devrimiyle İlgili Yalan Bilgi!

Tarih Kitabında Şapka Devrimiyle İlgili Yalan Bilgi!

Kemalist ideolojinin pompa makinesi olarak tanımlanan tarih dersi kitapları, gerçek dışı bilgilerden hâlâ arındırılamadı.

05 Temmuz 2014 Cumartesi 12:06A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim-öğretim kurumlarında ders amacıyla dağıtılan kitapların içeriği, 7'den 70'e herkesi rahatsız ediyor. Özellikle tarih kitaplarında yer alan bilgiler hakikatin değil de Kemalist ideolojinin aşılanması amacıyla öğrencilere sunuluyor.

ŞAPKAYI HALK KENDİ İSTEĞİYLE GİYMİŞ!

Yakın tarihin kara sayfalarından olan Şapka Devrimi de öğrencilere çarpıtılmış şekilde öğretiliyor. 1925'te halka dikte edilen ve tüm yurtta infiale yol açan Şapka Kanunu, devletin ceberrut yüzünü ortaya çıkarmıştı. Şapka giymeyi reddedenlerin idam sehpalarına gönderildiğini, İslâm âlimi İskilipli Atıf Hoca ve Erzurumlu Şalcı Bacı gibi sembolleşen isimlerin asıldığını, şapkaya karşı çıktığı için devlet tarafından sahilden bombalanan Rize'yi ve o dönemde gerçekleştirilen kitlesel protesto gösterilerini görmezden gelen ders kitapları, zulmün had safhaya ulaştığı dönemin gerçeklerini ters-yüz ederek çocuklara öğretiyor.

İşte yalan bültenine dönen tarih dersi kitaplarından ibretlik bir örnek:

64e177b2-e703-e411-a1b0-14feb5cc13c9.jpgHaber 10

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum