1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Tam Adamları Haydar Baş’a Rahmet Okuyor!
Tam Adamları Haydar Baş’a Rahmet Okuyor!

Tam Adamları Haydar Baş’a Rahmet Okuyor!

Söylem ve duruşuyla Kemalizm tarikatının muteber bir şeyhi gibi iş gören Haydar Baş’ın ardından dillendirilen taziye mesajları çelişki, ikiyüzlülük ve tutarsızlıktan geçmiyor.

15 Nisan 2020 Çarşamba 12:13A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ölümüyle Kemalistleri, Rusçuları, İrancıları yasa boğan Haydar Baş, ölümünün ardından da gündemdeki yerini koruyor.

Sosyal medya mecralarında Haydar Baş’ın ardından taziyelerde bulunanlar, son derece garip güzellemeler yapıyorlar. Öyle ki; bu güzellemeler, Haydar Baş gerçeğini bilmesek “Sen neymişsin be abi!” dedirtecek!

Mesela İsmail Saymaz ve Salih Tuna’nın paylaşımlarına bakalım…

Kemalizm tarikatının sıkı papazlarından bazılarının alışıldık türden beyanları haydi neyse de tarikatlara savaş açan İsmail Saymaz’ın paylaşımında açık bir tutarsızlık ve ikiyüzlülük var. Demek ki Kemalizm’e biat ettikten sonra tarikatçı olmanızın bir mahzuru yokmuş!

 

7864.jpg

Salih Tuna’ya gelince; baştan sona kadar Haydar Baş güzellemesi dolu olan yazısı açık bir çarpıtma örneği niteliğinde.

İktidarın korkusundan bir adım atamayacak Salih Tuna’nın Haydar Baş gibi ömrü müslümanlarla çatışma ile geçen bir siyasi figüre bu kadar sahip çıkması ilginç.

Salih Tuna’nın Haydar Baş değerlendirmesinde Şiileşen ağabeyinin rolü ne kadar bilmiyoruz ama yazısı baştan sona Haydar Baş güzellemesi ile dolu olan yazısının son derece indirgemeci ve gerçeği yansıtmaktan çok uzak olduğu açık.

Haydar Baş gerçeğini özenle perdeleyen Tuna’nın, Sabah gazetesindeki yazısının bir bölümü şöyle:

Yüksek İslam Enstitüsü mezunuydu. Fakat, ilahiyatçılardan da içinden geldiği muhafazakarlardan da çok farklı çok radikal çıkışlar yaptı.
Mesela, (mealen) "6. Filo'ya selam çakan, tekbir getirip namaz kılan sağcılar Müslüman; 6. Filo'ya karşı çıkan ABD'yi tel'in eden Deniz Gezmiş'ler kafir. Ben bunu reddediyorum..." demişti.

***

Bana Prof. Haydar Baş kimdir diye sorsanız vereceğim cevap her şeyden evvel şudur:
FETÖ'ye "Cemaat" denilen dönemde de ölümüne karşı olandır!
Memlekette tüm ilahiyatçıların suspus olduğu dönemde, misyonerliğin bir parçası olacağını ilan eden Fetullah'a elden mektup göndererek onu tövbe etmeye davet edendir.
FETÖ’nün "Cemaat" maskesi altında nasıl bir şeytanlık peşinde olduğunu, "dinler arası diyalog" belasına, Kelime-i Tevhid'den "Muhammedun Resûllâh"ı çıkartmaya nasıl çalıştığını deşifre edendir.
Hülasa, taa 99'dan itibaren de Fetullah'ın İslam'la uzaktan yakından alakası olmadığını açık seçik bir şekilde dile getirendir.
Zaten FETÖ'cüler de o günlerden itibaren onu hedefe koymuşlar, her türlü pisliği yapmışlardı.
Sırf bunun için dizi bile yaptılar.
Samanyolu TV'de 2004'ten 2008'e kadar süren Şubat Soğuğu adlı dizide Haydar Baş'ı istiskal etmek için yapmadıkları alçaklık kalmamıştı.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum