1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban insani ve vicdani duruşuyla ders veriyor!
Taliban insani ve vicdani duruşuyla ders veriyor!

Taliban insani ve vicdani duruşuyla ders veriyor!

Taliban yönetimi ülkesinin reddettiği hamile gazeteciye sahip çıktı!

01 Şubat 2022 Salı 12:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Gayri meşru ilişkiden hamile kalan Yeni Zelandalı gazeteci Charlotte Bellis, Al Jazeera için çalışırken Katar’da gayri meşru ilişki yasak olduğu için bu ülkeyi terk ederek birlikte yaşadığı kişinin ülkesi olan Belçika’ya gitti. Ancak geçen süre zarfında Belçika’daki geçerli vize de bitti.

Acilen ülkesine dönmesi gereken Bellis karantina kuralları nedeniyle ülkesine dönemiyor. Yeni Zelanda’da ülkeye giriş yapan tüm vatandaşlar 10 günlük bekleme süresini karantina otellerinde geçirmek zorunda. Ancak yoğunluğu sebebiyle oteller dolu olduğu için yığılmalar yaşanıyor birçok kişi günlerce havalimanlarında mahsur kalıyor. Charlotte Bellis, The New Zealand Herald gazetesindeki makalede Başbakan Jacinda Ardern'in pandemi yönetimi beğenilse de, karantina oteli uygulamasındaki bu yetersizliğin sık sık eleştiri konusu yapıldığını aktarıyor.

Belçika tarafından sınır dışı edilme ihtimali bulunan ve ülkesine de dönemeyen Bellis birlikte yaşadığı kişi ile beraber ortak vizeleri olan tek ülkeye başvurma kararı alıyorlar. Al Jazeera için de Afganistan muhabirliği yapan Bellis bu ülkenin yabancısı değil. Taliban yönetimine içinde bulunduğu zor durumu ileten Bellis, Taliban yetkililerinden kabul alıyor ve çocuğunun babasıyla birlikte Afganistan’a gidiyor!

Bellis, Taliban yetkililerinin kendisine  "İnsanlara evli olduğunu söyle. Eğer bir durum yaşanırsa bizi ara, endişelenme" dediklerini de aktarıyor. Bellis, doktorların geçmişte 'çocuk sahibi olamayacağını' söylediğini bu sebeple zor bir süreç hamileliğinin de 'mucize' olduğunu ifade ediyor.

Bellis’in çocuğu ortadaki meşruiyetten uzak durumun sorumlusu değil. Avrupa ülkeleri vize prosedürleri sebebiyle hamile kadını mağdur ederken Taliban meşru olarak görmesi mümkün olmayan ilişkiden doğacak çocuğa sahip çıkıyor!

Bütün dünya Taliban’ı “öcüleştirmeye” çalışırken Bellis’in anlattığı hikaye Afganistan’daki insani ve vicdani duruşu gözler önüne seriyor. Eminiz dünya bunu da görmezden gelecek! Daha önce de Taliban tarafından esir alınan gazetecilerden Taliban’dan etkilenerek İslam’ı tercih eden isimler olmuştu. Herkes hangi dünyaya dikkat kesilmişse öbürüne sağır…

HABERE YORUM KAT

2 Yorum