1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban 8’i Türkiyeli 10 Kişiyi Kaçırdı
Taliban 8’i Türkiyeli 10 Kişiyi Kaçırdı

Taliban 8’i Türkiyeli 10 Kişiyi Kaçırdı

Afganistan'da zorunlu iniş yapan bir helikopterde bulunan 8'i Türkiyeli 10 kişi Taliban tarafından kaçırıldı.

22 Nisan 2013 Pazartesi 15:09A+A-

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 8 Türkiye vatandaşını da taşıyan Horasan Logistics adlı şirkete ait MI-8 tipi bir helikopter Afganistan'ın Logan kenti yakınlarındaki Azra bölgesine zorunlu iniş yaptı.

Helikopterde bulunan Türkiyeliler ile Afgan ve Rus vatandaşı olduğu bildirilen 2 pilotun zorunlu inişin ardından alıkonulduğu belirtildi.

DIŞİŞLERİ: DURUMLARI İYİ

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da düşen helikopterde 8 Türkiyelinin bulunduğunu doğruladı ve durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

Türkiye vatandaşlarının durumlarının iyi olduğu, şu anda nerede bulunduklarının bilinmediği ancak durumları hakkında Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği yetkililerinin Afgan makamlarıyla yakın temas halinde oldukları ve konuyu yakından takip ettikleri kaydedildi.

Helikopterdekilerin kimliği ile ilgili ise herhangi bir bilgi verilmedi.

ŞİRKET: SERBEST KALMALARI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Horasan Logistics şirketi, Taliban tarafından alıkonulan mürettebatın serbest kalması için çalışma başlatıldığını açıkladı.

AA'ya konuşan şirket yetkilileri, kendilerine ait MI-8 tipi bir helikopterin akşam saatlerinde Logar'ın Azre ilçesine bağlı Deremengel bölgesinde, kötü hava şartlarından dolayı acil iniş yaptığını belirtti.

Yetkililer, helikopterde bulunan 11 kişiden 8'inin Türkiyeli mühendis diğerlerinin Afgan ve Rus vatandaşı olduğunu söyledi.

Horasan Logistic, "Helikopterde bulunan 8 Türk mühendisi MT İnşaat şirketinde çalışıyordu. Mühendisler, ülkenin Host vilayetinde bulunan inşaat şirketine ait çalışmaları inceledikten sonra başkent Kabil'e dönüyordu. Logar'ın Azre ilçesine bağlı Deremengel bölgesinde bu olay gerçekleşti" açıklamasında bulundu.

Taliban tarafından alıkonulanların sağlık durumunun iyi olduğunu belirten şirket, Logar yetkilileri ile sıkı temasta olduklarını vurguladı.

Öte yandan Horasan Logistic firmasının Logar İl Şura Başkanı Abdul Veli Vekil ile görüştüğü, mürettebatın serbest bırakılması ve arabuluculuk yapması için kanaat önderlerini Taliban'ın bulunduğu noktaya gönderildiği belirtildi.

Logar İl Şura Başkanı Abdul Veli Vekil de mürettebatın, Taliban kamplarının bulunduğu Dereteng bölgesine götürülebileceğine inandıkları için bölgeye kanaat önderlerini gönderdiklerini bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT