1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Taksiye binebilmek için %40 zam yetmez!
Taksiye binebilmek için %40 zam yetmez!

Taksiye binebilmek için %40 zam yetmez!

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, geçtiğimiz ay yapılan yüzde 40 zammı yeterli bulmadıklarını kimsenin sorun yaşamaması için daha fazla zam yapılması gerektiğini söyledi.

28 Nisan 2022 Perşembe 15:58A+A-

HAKSÖZ HABER

"Zam yeterli olmadı, zam yapılırsa yolcunun şikayeti de ortadan kalkar. Taksici de gitmemezlik yapmaz” diyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksicilerin müşteri beğenmemezlik ettiği sorunları görmezden gelip daha fazla zam yapılması gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz ay İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan yüzde 40'lık zammın UKOME tarafından kabul edilmesinin ardından taksi açılış ücreti 9,80 lira, indi-bindi ücreti ise 28,00 lira olmuştu. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, yapılan yüzde 40 zammın yeterli olmadığını söyledi. Aksu, yeni bir zam talebinde bulundu.

Yolcu ve şoför arasında yaşanan kavgalarla ilgili de konuşan Aksu, "Gelen şikayet sayısı neredeyse yüzde 1 bile değil. Biz odamıza da yetki verilsin istiyoruz. Taksimetre ücret tarifeleri, indi-bindi tarifesi iyileşirse, istediğimiz oranda zam yapılırsa yolcunun şikayeti de ortadan kalkar. Taksici de gitmemezlik yapmaz" dedi.

Aksu, "Yılda 530 milyona yakın yolcu taşımış oluyoruz ve gelen şikayet sayısı 150 bin, neredeyse yüzde 1 bile değil. İstanbul halkı bizim velinimetimiz. Vatandaşımıza en iyi hizmeti vermek zorundayız… Biz hem hükümetimizden hem de belediyemizden esnaf odamıza yetki verilmesini istiyoruz. Hem denetim, hem yaptırım yetkisini istiyoruz. Bu yetkiler verilirse 3 ay süre verilsin, bir tane yolcumuz taksiden şikayetçi olamaz.” ifadelerini kullanarak sorunu çözeceklerini iddia etti.

Taksicilerin turistleri darp edip dolandırdığı, yolcu almamak için bin bir türlü yalana başvurduğu, kısa mesafe diye yaşlı, hasta ve engellileri araçlarına almadıkları her gün görülür ve eleştirilirken, zam isteyen ve çözümün kendilerinde saklı olduğu imajını çizen taksicilerin “iktidar tarafından şımartıldığı” yorumları yapılıyor. Üstelik usulsüz işlemlerde ve şiddete başvuran taksicilere getirilen yaptırımların da yetersiz olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum