1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Tahrir Eylemcileri Ordunun Oyununu Bozdu
Tahrir Eylemcileri Ordunun Oyununu Bozdu

Tahrir Eylemcileri Ordunun Oyununu Bozdu

İhvan'ın adayı Muhammed Mürsi'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi olduğu resmen açıklandı.

25 Haziran 2012 Pazartesi 00:34A+A-

Askeri Konsey, halkın protesto gücü ve verdiği oyların arkasında durması karşısında Muhammed Mursi'nin cumhurbaşkanlığını gasp edemedi.

Tahrir meydanında günlerdir süren eylemler netice verdi. Askerin cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına yönelik manipülasyon girişimi sonuçsuz kaldı. İhvan'ın adayı Muhammed Mürsi'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi olduğu resmen açıklandı.

30 yıllık Mübarek’in dikta rejiminin ardından yapılan ilk şeffaf cumhurbaşkanlığı seçimini Hürriyet ve Adalet Partisi'nin adayı Muhammed Mursi kazandı.

Seçimlerin ikinci turunda oyların yüzde 51,7'sini alan Mursi, Hürriyet ve Adalet Partisi ile Müslüman Kardeşler üyeliğinden istifa etti.

Halk başta başkent Kahire olmak üzere ülke genelinde sevinç gösterileri düzenliyor. 

ZAFER MEYDANLARDA KUTLANIYOR

Binlerce Mısırlı ülkenin farklı kentlerinde meydanlara inerek Mursi'nin zaferini kutladı.

Tahrir Meydanı, Mursi'nin zaferinin resmi olarak ilanının ardından Mursi taraftarlarının sevinç gösterilerin sahne oldu. Sloganlar atarak Mursi'nin zaferini kutlayanların bazıları sevinten ağladı bazıları da şükür secdesinde bulundu.

İskenderiye şehri de benzer görüntülere sahne oldu. İskenderiye semaları rengarenk balonlarla süslendi. Mursi'nin zaferini kutlayan binlerce Mısırlı şehrin kuzeyindeki askeri karargahın önünde şükür namazı kıldı. Namazın ardından Askeri Konsey aleyhine sloganlar atıldı.

İskenderiye'de geniş güvenlik önlemleri alan emniyet birimleri kutlamaları müdahalede bulunmadan takip etti.

Müslüman Kardeşler'in İskenderiye lideri Midhat el-Hidad AA muhabirine yaptığı açıklamada 'Müslüman Kardeşler, halkın talepleri tam olarak yerine getirilene kadar meydanlardan çekilmeyecek' dedi.

Mursi taraftarları Mısır'ın İsmailiyye ve Mina gibi birçok kentinde de meydanlara inerek zaferi kutladı.

Eski rejimin Başbakanı Ahmed Şefik'in evinin önünde toplanan taraftarlarının ise üzüntülü olduğu ve 'yazık oldu ülkeye' görüşünü dile getirdikleri belirtildi.

HABERE YORUM KAT