1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Tahrir Devriminin 5. Yılında Mısır’da Karşı Devrim İktidarda
Tahrir Devriminin 5. Yılında Mısır’da Karşı Devrim İktidarda

Tahrir Devriminin 5. Yılında Mısır’da Karşı Devrim İktidarda

30 yıllık Hüsnü Mübarek diktatörlüğünün devrilmesine yol açan 25 Ocak Devriminin yıldönümünde Mısır bugün tekrardan bir korku cumhuriyeti görünüme bürünmüş halde.

25 Ocak 2016 Pazartesi 18:10A+A-

HAKSÖZ HABER

25 Ocak Mısır’da büyük bir halk ayaklanmasının başlangıcı sayılmakta. Buna karşın bugünkü manzara 2013’te Körfez Krallıklarının açık, Batılı güçlerin örtük desteğiyle gerçekleşen Sisi karşı devrimi sayesinde tam bir korku cumhuriyeti manzarası.

Binlerce insanı katlederek, onbinlercesini hapsederek ülkeyi ceberrut bir diktatörlük düzeniyle baskı altında tutan Sisi cuntası günlerdir teröre karşı operasyon adı altında muhalifleri sindirme çabalarına hız vermiş durumda. Polis ve askerlerce kuşatma altına alınan sadece Tahrir Meydanı değil, muhaliflere ait mekanlar, evler basılarak olası protesto eylemlerine katılabilecek kişiler toplanıyor ve halk bu şekilde sindirilmeye çalışılıyor.

Gerek yerel, gerek uluslar arası gözlemciler Mısır’ın en baskıcı dönemini yaşadığını ve gerek devlet şiddeti ve bir yandan da ardı ardına çıkartılan baskı yasalarıyla muhalifler için bir cehenneme çevrilmeye çalışıldığını söylüyorlar.

Ve en komiğini ise tüm bu zulüm çarkına rağmen Abdulfettah Sisi’nin sözleri teşkil etmekte. Halefi Mübarek gibi % 97 oyla kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı seçilen Sisi “neden yeni bir devrim sözleri sarfediliyor anlamıyorum, beni siz seçmediniz mi, ben sizin iradenizin sonucu bu makama oturmadım mı” diye soruyor!   

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT