1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Tahrir, Askeri Cuntayı Protesto Ediyor!
Tahrir, Askeri Cuntayı Protesto Ediyor!

Tahrir, Askeri Cuntayı Protesto Ediyor!

Mısır'da, 'Müslüman Kardeşler' Yüksek Askeri Konseyi'nin geçtiğimiz haftalarda aldığı kararları protesto etmek için meydanlara indi.

19 Haziran 2012 Salı 22:19A+A-

Mısır Yüksek Askeri Konseyi'nin geçtiğimiz hafta meclisi feshetmesi, cumhurbaşkanının yetkililerini sınırlandırması ve Milli Güvenlik Konseyi Kurulu kurulması yönünde almış olduğu kararları protesto edenler Tahrir Meydanı'nda toplandı. Müslüman Kardeşler tarafından organize edilen protesto gösterisine çok sayıda sivil toplum kuruluşu da katılım sağlarken gösteride, meclise destek verilmesi ve seçilen cumhurbaşkanının yetkilerinin teslim edilmesi çağrısında bulunuldu.

Faysal Muhammed isimli protestocu yaptığı açıklamasında, 'Mübarek döneminde sonra yapılan ilk seçimlerden sonra Meclisi feshetmek ve cumhurbaşkanının görevlerini kısıtlamak istiyorlar. Bu rejimin yeniden baş göstermesi gibi bir şey. Biz demokrasi istiyoruz' dedi.

Abubakar Abbasi ise, 'Biz Muhammed Morsi'nin iyi ve doğru bir insan olduğunu biliyoruz. Bizler aslında burada Yüksek Askeri Konseyi'ni protesto ederek halkımızı boyunduruk altından çıkarmaya çalışıyoruz' dedi. (Habervaktim) 

HABERE YORUM KAT