1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. "Tahir Elçi’nin Düşüncelerinden Dolayı Yargılanmasını Kınıyoruz!"
"Tahir Elçi’nin Düşüncelerinden Dolayı Yargılanmasını Kınıyoruz!"

"Tahir Elçi’nin Düşüncelerinden Dolayı Yargılanmasını Kınıyoruz!"

Diyarbakır Özgür-Der Şube Başkanı Murat Koç, yayınladığı basın açıklamasıyla "Tahir Elçi'nin düşüncelerinden dolayı yargılanmasını" kınadı.

20 Ekim 2015 Salı 16:48A+A-

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Tahir Elçi’nin Düşüncelerinden Dolayı Yargılanmasını Kınıyoruz!

Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Tahir Elçi, bir TV programında “PKK terör örgütü değildir. Bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile, PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan, toplumda çok ciddi bir desteği olan bir harekettir.“ dediği için hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla yakalama kararı çıkartılmış, gözaltına alınmış ve 20 Ekim 2015 tarihinde tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiştir.

Her şeyden evvel düşünce ve ifade özgürlüğünün herkes için temel bir insan hakkı olduğunu hatırlatmak gerekir. Tahir Elçi’nin söylemleri birilerinin hoşuna gitmeyebilir, doğru bulmayabilirler ve tam aksini düşünebilirler. Ancak bu düşüncelerinin rahatsızlık uyandırması ya da Tahir Elçi’nin söylemlerinin muhtevasının kabul görmemesi onun düşüncelerini ifade etmesinin engellenmesine mazeret kılınamaz. Sayın Elçi hakkında soruşturma başlatan mahkemenin yapmış olduğu düpedüz düşünce ve ifade hürriyetinin engellenmesidir. Bu yönüyle soruşturmanın siyasi bir mahiyete sahip olduğu kanaati taşıyoruz ve Tahir Elçi’ye yapılan bu haksızlığı kınıyoruz.

Siyasetin çok yoğun bir süreçten geçtiği bir dönemde açılan bu soruşturma oldukça manidardır. Üstelik böyle bir siyasi ortamda, Tahir Elçi’nin görüşleri nedeniyle ölüm tehditleri aldığı bir vasatta, hakkında açılan bu hukuksuz soruşturmanın Tahir Elçi’nin güvenliğini de tehlikeye attığı bilinmelidir. Bu nedenle devletin Elçi’nin güvenliğini sağlaması hayati bir sorumluluktur. Bu soruşturmanın gereksiz olduğunu ve hukukiliğinin tartışmalı olduğunu bir kez daha vurguluyor, Elçi’ye yapılan hukuksuzluğu kınıyoruz!

Murat Koç
Diyarbakır Özgür-Der Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT

4 Yorum