1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Tadamon Katliamı'nın görüntüleri nasıl elde edildi?
Tadamon Katliamı'nın görüntüleri nasıl elde edildi?

Tadamon Katliamı'nın görüntüleri nasıl elde edildi?

41 sivilin elleri kelepçeli, gözleri bağlı kurşunlanarak öldürülüp bir çukura atıldığı ve ardından yakıldığı video kaydına rejim saflarında askerlik yapan genç bir asker, komutanının bilgisayarını tamir ederken ulaştı.

29 Nisan 2022 Cuma 04:01A+A-

HAKSÖZ HABER

İngiliz The Guardian gazetesinden Martin Chulov'un anlatımıyla "Tadamon katliamı: Suriye gizli savaş suçu" başlıklı paylaşılan görüntülerde, Suriye istihbarat görevlisi olduğu öne sürülen Amjad Youssuf'un, gözleri bağlı ve kelepçeli şekilde gözaltına alınan ve koşmaları söylenen sivilleri vurarak öldürdüğü ardından bir çukura ittiği görülüyor. Çukurdaki sivillerin bedenleri ise daha sonra yakıldı. 

Görüntüler, Avrupa basınında yankı uyandırırken Türkiye’deki Esed yanlısı basını sessiz bıraktı. Oldukça önemli bir kanıt olarak görülen videonun Şam’dan The Guardian’a ulaşması da oldukça zor yollar kat edilerek gerçekleştirilebildi.

tadamon-suriye1.jpg

3 yıl önce Suriyeli bir genç Şam rejiminin asker alımına katıldı. Askere giden genç yüksek mevkide bir rejim subayından bilgisayarını tamir etmesi emrini aldı. Bilgisayarı tamir ederken merak ederek gördüğü bir video dosyasını izleyen genç yaşanan vahşetin kayda alındığını anladı ve görüntüleri kopyalayarak Suriye’nin dışına çıkarmak istedi.

tadamon-suriye2.jpg

Videodaki vahşete karşılıksız kalamayan genç asker öldürülme ve ailesi tarafından reddedilme pahasına işlenen suçu uluslararası kamuoyuna duyurmak için önce Türkiye'ye ardından Fransa’ya kaçtı.

tadamon-suriye3.jpg

Türkiye'ye gelmeden önce Halep'teki muhaliflerin bölgesinden geçmek için Suriye rejiminden bir albaya 1500 dolar rüşvet veren genç asker, Türkiye'ye geçip oradan da Fransa'ya ulaşıyor. Rejim askerinin bilgisayarından elde ettiği görüntüleri tanıştığı gazetecilere ulaştıran genç Suriyeli yaşanan vahşetin dünyaya duyurulması gerektiğini ve işkenceci katil Esed askerlerinin gereken cezayı almasını talep ediyor.

tadamon-suriye4.jpg

Tadamon Katliamı’nın faillerinden Amjad Youssuf’un hala Suriye'de Esed rejimine bağlı olarak görevine devam ettiği ifade ediliyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum