1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TACİKİSTAN

  4. Tacikistan'da İmamlara Zorunlu Tiyatro Seyri
Tacikistan'da İmamlara Zorunlu Tiyatro Seyri

Tacikistan'da İmamlara Zorunlu Tiyatro Seyri

Tacikistan'da din görevlilerine “dini fanatiklik” konusunun işlendiği iddia edilen bir tiyatro oyunu zorunlu olarak izletilmeye başlandı.

18 Mayıs 2018 Cuma 15:57A+A-

Tacikistan'da din görevlilerinin yazar Mansour Suruş’un "Su ve Ateş" eserinden uyarlanan tiyatro oyununu seyretmeleri için zorunlu olarak tiyatroya götürüldüğü bildirildi.

Ozodi radyosunun haberine göre, ilk olarak tiyatro oyununu Dini İdare Ve Gelenekleri Düzenleme Kurumu personeli seyretti. Daha sonra oyun Hissar ili camilerinde görevli imamlarına seyrettirilecek.

"Su ve Ateş" tiyatro oyunu Şubat ayından başlayarak seyirciye sunulmaya başlamıştı. Yönetmenlere göre, oyun sivil toplumdaki hoşgörüyü anlatıyor ve dini fanatikliği ifşa ediyor.

Tiyatronun ismi açıklanmayan çalışanlarından birinin radyoya dediğine göre, Dini İdare yetkilileri oyunu gördüklerinde salondan "Neuzubillah" ve "Estağfirullah" sesleri yükselmeye başladı.

Tacikistan'da 2014 yılından başlayarak imamlar devlet memurları olarak devlet bütçesinden maaş alıyorlar. Örneğin, Tacikistan Din Alimleri Merkezi başkanı Saidmukarram Abdukodirzoda 2000 Somoni ( 220 dolar), merkez camiler imamları 1500 Somoni (170 dolar) ve mescit imamları 800 Somoni (yaklaşık 90 dolar) maaş alıyorlar.

Diğer dini görevlilere ve başka dinlerin yöneticilerine maaş verilmiyor.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT