1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suudi Arabistan 28 Şubat kararlarına mı özendi?
Suudi Arabistan 28 Şubat kararlarına mı özendi?

Suudi Arabistan 28 Şubat kararlarına mı özendi?

Suudi Arabistan yönetimi kız öğrencilerin okullarındaki sınav salonlarına çarşafla girmelerinin yasaklandığını duyurdu.

26 Aralık 2022 Pazartesi 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Batılılaşma yönünde adımlar atan Suudi Arabistan geç kalmış modernliğini hızlı hamlelerle kapatmak istiyor. İktidarı gayrı resmi yollarla elinde tutan Prens Selman eğlence merkezleri kuruyor, Arabistan’da Batılılaşma adına “Cadılar Bayramı” bile kutlanıyor…

Kadınların hukukuna dönük gayri İslami uygulamaların olduğu Suudi Arabistan’ın bir takım açılımlara ihtiyacı olduğu şüphe gerektirmeyen bir husustu. Misal olarak kadınların ehliyet alıp araba kullanmasına dahi izin verilmediği akıl ve izan dışı bir yaklaşım biçimi hâkimdi. Şimdilerde ise Batılılaşma adına revaçta olan ideolojiler esas alınarak İslam dışılık başka şekillerde Arabistan yarımadasına dayatılıyor.

Geçen yıllarda çarşaf giyme zorunluluğunun kaldırıldığı Suudi Arabistan’da yeni bir kararla kız öğrencilerin çarşaf giyerek sınav salonlarına girmeleri yasaklandı. Cumhuriyet ve Oda TV gibi haber siteleri tarafından memnuniyetle karşılandığı anlaşılan bu kararın sebebi hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı, Eğitim ve Öğretim Değerlendirme Komisyonu tarafından alınan yeni karara göre eğitim gören tüm kız öğrenciler sınav döneminde okul üniforması düzenlemelerine uymak zorunda.

Çarşaf giyme zorunluluğunu kaldırmakla kız öğrencilerin çarşafla sınava girmesini engellemek arasında büyük bir fark var. Tesettüre yönelik bakış açısındaki sapmayı gösteren bu gelişme “Suudi Arabistan’ın 28 Şubat kararlarına mı özendi?” sorusunu akıllara getiriyor. Zaten İslami usullerle ve Müslümanlarla oldukça sıkıntılı bir ilişkisi olan Suudi Arabistan yönetiminin bu kararı İslam düşmanlarını memnun edecek cinsten.

Tesettür esas olduktan sonra bunun ne şekilde sağlanacağı belirli usuller etrafında Müslümanların inisiyatifinde olan bir konu. Özellikle Müslüman kadınların tesettürüne karşı düşmanlık ise bir şekilde İslam ile sorunu olanların alamet-i farikası olmuş durumda!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum