1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suruç'u Bahane Eden Saldırgan Gruplar Olay Çıkardı
Suruç'u Bahane Eden Saldırgan Gruplar Olay Çıkardı

Suruç'u Bahane Eden Saldırgan Gruplar Olay Çıkardı

Suruç'taki saldırıyı bahane eden gruplar, Diyarbakır, Mardin ve Batman'da olay çıkardı.

23 Temmuz 2015 Perşembe 09:19A+A-

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki saldırıyı bahane gerek Diyarbakır-Bingöl karayolunda düzenlenen silahlı saldırılara “güvenlik güçleri” müdahalede bulundu.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır-Bingöl karayolunun Fisovası mevkisinde silahlı ve yüzü maskeli grup, araçların kontak anahtarlarını alarak karayolunu 1 saat boyunca trafiğe kapattı.

Araçtakileri indirip PKK lehine propaganda yapan grup, bir çekiciyi molotofkokteyli ile yaktı.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin müdahalesinin ardından karayolu yeniden trafiğe açıldı.

Kontak anahtarları alınan araçlar, çekicilerin yardımıyla karayolundan çekildi.

Mardin

Mardin'deki silahlı saldırılarda polise havai fişek, molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı madde atan ve PKK'nin gençlik yapılanması YDG-H üyeleri olduğu tespit edilen saldırhan gruba müdahale edildi.

Hastane köprüsünde bir araya gelen saldırgan grup, barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Yolun kapatılmasını engellemeye çalışan polislere, havai fişek, molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı madde atıldı. Bunun üzerine gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Gruptakiler müdahale sonrası ara sokaklara dağıldı.

Bu arada, atılan bir molotofkokteyli devlet hastanesinin bahçesine düştü. Küçük çaplı yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Ayrıca, biber gazından etkilenerek baygınlık geçiren 2 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Kızıltepe'de, Suruç'taki saldırıda hayatını kaybeden Murat Yurtgül ve Emrullah Akhamur için kurulan taziye çadırına yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

HDP Mardin Milletvekilli Enise Güneyli ve Mehmet Ali Aslan'ın da aralarında bulunduğu grup, HDP Kızıltepe İlçe binası önünden taziye çadırına yürümek istedi. Yürürken polise taş atılması üzerine saldırgan gruba müdahale edildi. Kısa süren gerginliğin ardından grup taziye çadırına gitti.

Batman

Suruç'taki saldırıyı bahane ederek jandarma ve polis karakollarına molotofkokteyli, havai fişek ve taş atan saldırgan gruba müdahale edildi.

Yüzleri maskesi bir grup, İluh Mahallesi'ndeki Merkez Jandarma Karakolu ile 10 Nisan Polis Merkezi'ne molotofkokteyli, havai fişek ve taşla saldırdı. Daha sonra Yavuz Selim Mahallesi'ndeki Körük Caddesini trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti. Grup üyeleri ara sokaklara dağılırken, bazı saldırganların kaçarken havaya ateş açtıkları görüldü.

Kapanan yol TOMA ve zırhlı araçlarla ulaşıma açıldı.

Cizre'de Bomba Düzenekleri İmha Edildi

Cizre'de 2 tüp üzerinde tespit edilen bomba düzenekleri fünyeyle imha edildi.

Alınan bilgiye göre, Suruç'taki saldırıyı bahane ederek saldırı düzenleyen, Orhan Doğan ve Belediye Caddelerini barikat kurarak trafiğe kapatan yüzleri kapalı grup, polise molotofkokteyli ve havai fişek attı. Bunun üzerine gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.

Müdahale sonrası ara sokaklara kaçan bir grubun Cizre Köprüsü ve Hükûmet Konağı kavşağına tüp bırakarak kaçtıkları vatandaşlarca görüldü. İhbar üzerine bölgeye gelen bomba imha uzmanları, yolun trafiğe kapanmasının ardından, üzerinde patlayıcı düzenek bulunan tüpleri fünye ile patlatarak etkisiz hale getirdi.

Yol, olay yerinde yapılan incelemelerin ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Bursa

Merkez Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi’nde, 15-20 kişilik bir grup, Suruç'taki saldırıyı bahane göstererek taşkınlık çıkardı.

Grubun mahalleden geçen araçlara taş attığı ihbarını alan polis, olay yerine gitti. Olayların büyümemesi için bölgeye çevik kuvvet ekipleri, 4 adet toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) ve itfaiye aracı çağrıldı.

Polis ve çevik kuvvet ekiplerinin gelmesiyle birlikte saldırgan gruptakiler ara sokaklara kaçtı.

Durumun normale dönmesinin ardından, polis ekipleri bölgeden ayrıldı.

Tarsus'ta 11 Yaralı

Tarsus ilçesinde saldırı düzenleyen grubun açtığı ateş sonucu, aralarında 5 polis ile eski Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Ali Kutan'ın da bulunduğu 11 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Barbaros, Şahin ve Fahrettin Paşa mahallelerinde toplanan saldırgan gruplar, yolu trafiğe kapatıp, “güvenlik güçleri”ne ve araçlarına saldırıda bulundu.

Molotofkokteyli atan saldırgan grup, zaman zaman da ateş açtı. Polis, megafonla silah kullanılmaması konusunda uyardığı gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Olaylar sırasında vücutlarının çeşitli yerlerine saçma isabet eden 5 polis ile eski HÜDA PAR İlçe Başkanı Kutan'ın da aralarında olduğu 11 kişi Tarsus Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 11 yaralının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Öte yandan, polis ekipler mahallelerde güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT

1 Yorum