1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kalın: "Suriye'ye olası operasyon için kimseden izin alacak değiliz"
Kalın: "Suriye'ye olası operasyon için kimseden izin alacak değiliz"

Kalın: "Suriye'ye olası operasyon için kimseden izin alacak değiliz"

Bloomberg'in sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye'ye düzenlenmesi planlanan operasyon için kimseden izin almak zorunda olunmadığını söyledi.

28 Temmuz 2022 Perşembe 08:30A+A-

HAKSÖZ HABER 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bizim Suriye'deki perspektifimiz, öncelikle BM'nin 2254 sayılı kararı bağlamında siyasi müzakere sürecinin devam etmesi, Anayasa Komisyonunun çalışmalarını tamamlaması. Fakat maalesef sahadaki gelişmeler bunun tersi yönünde oldu. İdlib bölgesinde biz 4 milyona yakın nüfusun güvenliğini sağlıyoruz, bir taraftan da terör tehdidi ile mücadelemiz devam ediyor. O yüzden de Cumhurbaşkanı'mız yeni bir askeri harekatın her an olabileceğini söyledi. Bunun için de biz kimseden izin alacak değiliz. Kimseye bir takvim açıklamak zorunda değiliz ama kendi güvenlik risklerimizle ilgili değerlendirmemiz bağlamında böyle bir operasyon her an yapılabilir." dedi.

Kalın, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM) ikiyüzlü bir şekilde PKK/YPG mensubu şahısların ölümü ile ilgili yaptığı paylaşımda cenazeler için taziye dileklerinde bulunmuştu. Kalın'a bu konu hakkında ne düşünüldüğü sorulunca İbrahim Kalın: "CENTCOM'un birkaç gün önce orada öldürülen iki PKK'lı ile ilgili taziye mesajı yayımlamasını da esefle karşıladığımızı ve en şiddetli şekilde kınadığımızı da ifade etmek istiyorum. Bu, terörle mücadele ve NATO ittifakı bağlamında asla kabul edilecek bir şey değil. Türkiye'yi açık olarak hedef gösteren, düşman belleyen PKK'nın oradaki kolluk gücü olan oradaki kişileri hangi gerekçeyle olursa olsun korumak, kollamak, romantize etmek, taziye yayımlamak, onlarla birlik beraberlik ve dayanışma mesajı vermek asla kabul edilebilir şeyler değil. Bizim için Türkiye'yi hedef alan her tür terör tehdidi açık hedeftir. Kim olduğu önemli değil, bizim güvenliğimizi tehlikeye sokan her tür unsur, bizim için açık ve meşru hedeftir."

HABERE YORUM KAT