1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyelilerin Halı ve Kilimlerin Gölgesindeki Hayat Mücadelesi
Suriyelilerin Halı ve Kilimlerin Gölgesindeki Hayat Mücadelesi

Suriyelilerin Halı ve Kilimlerin Gölgesindeki Hayat Mücadelesi

Suriye'de rejimin saldırılarından kaçan aileler çadırlarda, hurda arabalar arasına örttükleri halı ve kilimlerin gölgesinde hayatta kalmaya çalışıyor.

14 Temmuz 2016 Perşembe 15:11A+A-

Suriye'deki savaşta, rejimin saldırılarından kaçarak başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesine sığınan aileler, 45 dereceye kadar çıkan sıcaklarda boş arazilere kurdukları çadırlarda ve hurda arabalar arasına örttükleri halı ve kilimlerin gölgesinde yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye rejiminin geçen ay Doğu Guta'ya bağlı Marj kentinde başlattığı büyük saldırı binlerce aileyi yerinden etti.

Bahariyye, Kasımiyye ve Mida'dan kaçan aileler, savaşın harap ettiği ülkede barınacak yer bulmakta zorlanırken, çareyi terk edilmiş binalara, kullanılmaz hale gelmiş araba ve otobüslere sığınmakta buldu.

Sıcaklığın 45 dereceye çıktığı kentte yardım kuruluşlarının dağıttığı yemeklerle ve kuyulardan çektikleri sularla hayatta kalmaya çalışan ailelerin en büyük endişesi çocukları.

Bunlardan Osman ailesi, rejimin saldırısının ardından Bahariye'den kaçıp üç gün boyunca sığınabilecekleri bir yer aramış, bulamayınca da yanmış otobüslerin arasına geçirdikleri halı ve kilimlerin gölgesinde yaşamaya başlamış.

İkiz çocuklara hamile olduğunu söyleyen beş çocuk annesi Um Muhammed, sıcaklık nedeniyle hayatlarının çekilmez hale geldiğini, bunun yanı sıra temiz su bulmakta da zorlandıklarını ifade etti.

Çocuklarının sağlığı için endişelendiğini belirten Um Muhammed, "Hamileyim, şartlar kötü olduğu için karnımdaki çocukları da kaybetmekten korkuyorum." diye konuştu.

Savaştan önce yaklaşık 11 bin ailenin yaşadığı Marj'da çatışmaların ardından halkın yüzde 85'inin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

AA

HABERE YORUM KAT