1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriyeliler yine ırkçı vekillerin hedefinde
Suriyeliler yine ırkçı vekillerin hedefinde

Suriyeliler yine ırkçı vekillerin hedefinde

İYİ Partili vekillerin Suriyeliler üzerinden kasıtlı olarak ortaya attıkları yalan haberlere eski İYİ Partili Ümit Özdağ’ın da dahil olmaması elbette düşünülemezdi.

10 Nisan 2021 Cumartesi 21:51A+A-

HAKSÖZ HABER

Sosyal medyada yalan ve yanlış haber sayısı artmaya devam ediyor. Özellikle mülteciler üzerinden yürütülen kara propaganda amaçlı haberlerde de gözle görülür bir artış yaşandığı saptanabiliyor. Suriyeliler aleyhinde geçtiğimiz günlerde Lütfü Türkkan “işgalci” nitelendirmesinde bulunmuştu. İYİ Partili vekillerin Suriyeliler üzerinden kasıtlı olarak ortaya attıkları bu yalan haberlere eski İYİ Partili Ümit Özdağ’ın da dahil olmaması elbette düşünülemezdi.

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ yalan ve yanlış bilgilerle oluşturulmuş düzmece bir haber içeriğini sosyal medya hesabı üzerinden alıntılayarak Türkiye’de, “Ne kadar Suriyeli sığınmacıya vatandaşlık verildiği Türk Milletinden gizleniyor. İç İşleri Bakanlığı gerçek rakamları sır gibi gizliyor.” iddiasında bulunarak Suriyeliler aleyhinde gerçeğe dayanmayan bilgiler paylaştı.

Söz konusu iddiada, “Şimdi #NasılAnlatsam bu güzel #Cumartesi gününde, herkesin #Haftasonu #128MilyarDolarNerede diye sorduğu bir zamanda ben de size görmeniz bir gerçeği göstermek istiyorum. Siz Türk olduğunuz için, mezun olup atama beklerken, binlerce #Suriyeli devlet memuru oldu.” ifadelerine yer verilerek kimin hangi bilgilerle ve nasıl hazırlandığı belli olmayan kaynaklara atıf yapılarak propaganda amaçlı bilgilerin sosyal medya üzerinden yaygınlaştırılması amaçlandı.

Sözde Suriyeli tıp mezunlarının devlet memuru olarak işe alındığı iddia edilirken Ümit Özdağ da Suriyelilere vatandaşlık veriliyor yalanlarına yeni bir yöntem ile devam etmiş oluyor.

İşin ilginci yaklaşık 4 milyon Suriyelinin yararına olabilecek tüm işlerde İYİ Partinin ya da diğer partilerin neredeyse hiçbir katkısı yok. AK Parti dahi son birkaç yılda Suriyeliler üzerinden yürütülen algı operasyonlarına karşı gözlerini kapamış durumda.

Türkiye’de ikamet eden Suriyelilere harcanan paraların veya yardımların bağışçılar ve AB fonlarından geldiğini kabullenemeyen yerli ırkçılar pasif agresif ırkçı propagandalar ile Suriyeliler aleyhinde gayri insani söylemlerde bulunarak toplumsal huzursuzluk oluşturma niyetindeler.

Yabancı milletlerden insanlara vatandaşlık verilmesini haz edemeyen vekillerin “vatandaşlığın Türklüğe özgü” bir şey olduğunu düşünmeleri de ırkçıların zihinsel anlamda nasıl bir konumda bulunduklarını göstermesi açısından oldukça manidar.

İYİ Parti’nin öncülük ettiği ve bağımsız ırkçıların destek verdiği kara propagandaya karşı hükümet ve yargı yeterince eylemlilikte bulunmayarak; ırkçıların azıtmasına ve ırkçılıklarının dozunu arttırmaya devam etmelerine neden oluyor gibi görünüyor.  

Ümit Özdağ'ın ilgili paylaşımı,

umit-ozdag-irkcilik-suriyeliler-tip-nasil-anlatsam.jpg

 

Rıdvan Kaya tarafından kaleme alınan “Suriyeli Muhacirlerin Entegrasyonu Sorununa Çözüm: Vatandaşlık” konulu yazı ile vatandaşlık konusunun, sorunların çözümünde nasıl bir rolü olacağını saptamak daha olanaklı olacaktır.

İlgili yazı için: Suriyeli Muhacirlerin Entegrasyonu Sorununa Çözüm: Vatandaşlık - Rıdvan Kaya

HABERE YORUM KAT

3 Yorum