1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Suriyeli Öğrencilerin Eğitimi Bizim İçin Görevdir"
"Suriyeli Öğrencilerin Eğitimi Bizim İçin Görevdir"

"Suriyeli Öğrencilerin Eğitimi Bizim İçin Görevdir"

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, Türkiye’de eğitim gören Suriyeli mülteci gençler konusunda “UNICEF’in, Suriye'nin kayıp nesli olarak değerlendirdiği Suriyeli gençlerin eğitiminin gayreti içinde olmayı YÖK’ün görevleri arasında görüyoruz” dedi.

21 Nisan 2016 Perşembe 13:09A+A-

Türkiye’de eğitim ve yükseköğretim kurumlarının yöneticilerini bir araya getiren EDU SUMMIT Eğitim Zirvesi’nin üçüncüsü, YÖK Başkanı Saraç’ın katılımıyla gerçekleşti. Zirvede yükseköğretim konusunda yapılan çalışmalar hakkında önemli bilgiler veren Saraç, Türkiye’de eğitim gören Suriyeli mülteci gençler konusuna da değindi.

“SURİYELİ GENÇLERİN EĞİTİMİ BİZİM İÇİN GÖREVDİR”

YÖK Başkanı Saraç, Türkiye’de yükseköğretim gören Suriyeli öğrenciler hakkında rakamlarla desteklediği konuşmasında, “UNICEF’in Suriye’nin kayıp nesli olarak değerlendirdiği Suriyeli gençlerin eğitiminin gayreti içinde olmayı YÖK’ün görevleri arasında görüyoruz. Yoğun göçler ve mültecilerin, Türkiye’yi bu gençlerin eğitimiyle ilgili ciddi bir meydan okuma ile karşı karşıya bırakmaktadır. Bugün Türkiye yükseköğretiminde 6 bin 500’ü erkek, 3 bin 500’ü kız olmak üzere 10 bin civarında Suriye uyruklu öğrenci okumaktadır. Bu öğrenciler İstanbul ve Ankara’nın dışında Kilis, Gaziantep başta olmak üzere Maraş, Adıyaman, Adana’daki üniversitelerimizde eğitimlerini almakta. Kendilerine kucak açan bu şehirlerimize ve üniversitelerimize müteşekkiriz. Tabii ki bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığı tüm imkanlarını seferber etmiştir. Oradaki rakamlar ise çok daha devasa rakamlara ulaşıyor. Bu konudaki eğitim politikalarımızı oluştururken, sorun odaklı, kısa vadeli bakış açıcısının ötesinde, bizzat öğrencileri merkeze koyan, uzun vadeli ve kapsamlı çözümleri hedefleyen yeni bir bakış açısı için gayret ediyoruz. Türkiye’de Suriyeli öğrencilerin dışında başkaca ülkelerden de öğrenciler var. 100 bin civarında uluslararası öğrencimiz mevcut” dedi.

“YÜKSEKÖĞRETİM'DE HİÇBİR ŞEYİN MIŞCASINA OLMASINI İSTEMİYORUZ”

Yükseköğretimde yaşanan, öğretim görevlilerinin donanımları ve yabancı dil sorununa da değinen ve bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Saraç, “Büyükelçilerin bize gelip makamımızda, ‘İngilizce program diyerek yönlendirdiğimiz çocukların bize şikayetleri var. Hocalar İngilizce bilmiyormuş, dersler İngilizce yapılmıyormuş’ şikayetlerini duymak istemiyorum artık. Dolayısıyla burada da tecridi bir takım iyileştirmeler yapacağız, daha da ilerleteceğiz bu hususu. Hoca yeterlilikleriyle ilgili bir takım düzenlemeler yaptık, resmi gazetede yayınlanmasından itibaren bu seneki programlarda kriter olarak aramaya başladık. Yükseköğretimde hiçbir şeyin mışcasına olmasını istemiyoruz. Gerekli tedbirleri alıyoruz. Doğru olan neyse onu yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT