1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriyeli muhacirin de Atatürk'ü yücelteni makbuldür!
Suriyeli muhacirin de Atatürk'ü yücelteni makbuldür!

Suriyeli muhacirin de Atatürk'ü yücelteni makbuldür!

Sözcü 23 Nisan sebebiyle yaptığı haberde mülteci düşmanlığına kısa bir ara vermiş!

25 Nisan 2021 Pazar 12:21A+A-

HAKSÖZ HABER

Sözcü gazetesi İslam düşmanlığı ve mülteci karşıtlığının kalesi olarak bilinen bir yayın organı. Sözcü ırkçılığı öyle bir şey ki ırkçılığın popüler söylemlerinin ötesinde misal olarak Somalili mülteciler bile Sözcü’nün hedefi olabilir. Irkçılıkta Sözcü bir markadır!

Ancak her ırkçının durulduğu bir an vardır. Sanılmasın ki bu anlar empati, saygı vb. insani hasletlerden neşet eder. İşine geldiği zaman mülteciler bile makbul karşılanabilir. Bir propaganda malzemesine dönüştüğü vakit mülteciyi Sözcü’den daha fazla seven yoktur!

Sözcü 23 Nisan sebebiyle yaptığı haberde mülteci düşmanlığına kısa bir ara vermiş! Çocuklardan yapılan alıntılardan hazırlanan içeriğe İptisem Müslem adında bir tane de Suriyeli çocuk eklenmiş. “Atatürk gibi bir liderimiz olmadığı için üzüldüm” şeklinde konuşan minik yavrucak yaşı ve yaşadığı zorluklar düşünüldüğünde tarihte yaşananlardan çok haberdar değil haliyle.

Halbuki Atatürk gibi bir lidere sahip olmanın ne demek olduğunu en iyi bileceklerden birisi o! Zaten konuşmasının başında “öğretmeninin Atatürk’ün ne kadar sevildiğini anlattığında” yaşadığı şaşkınlığı da belirtiyor. İşin özünde bir kişiyi herkese anlata anlata(!) sevdirdiler sevgili İptisem! Herkes sevmek zorundaydı senin anlayacağın!

Mültecileri taşıdıkları geri kalmış yaşam formu(!) sebebiyle bir tehdit olarak gören Sözcü’nün Atatürk güzellemesi olunca balıklama atlaması pragmatist ve oportünist bakış açısını da özetliyor! Artık sizin içip şaşırıp üzülmüyoruz bile…

23szt10-ant-izm-ist-ank-adn-trb-scaled.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum