1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suriyeli Muhacir Çocuklar Aç ve Hasta (FOTO)
Suriyeli Muhacir Çocuklar Aç ve Hasta (FOTO)

Suriyeli Muhacir Çocuklar Aç ve Hasta (FOTO)

Gaziantep ve Kilis'te Suriyeli muhacirler zor koşullarda hayatta kalma mücadelesi veriyor.

18 Kasım 2014 Salı 13:35A+A-

Türkiye'ye sığınan ve sayıları iki milyona ulaşan Suriyeli muhacirler zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Dört yıla yakın bir zamandır, ülkelerinde yaşananlar sebebiyle Türkiye'ye sığınan mültecilerin önemli bir kısmı Gaziantep, Kilis, Hatay gibi kentlerde kurulan kamplarda yaşamlarını sürdürüyorlar.

Fakat yüz binlerce kişi çocuklarına daha iyi bir gelecek kurmak, eğitim vermek ve her şeyden önemlisi ailesinin geçimini kimseye muhtaç olmadan karşılayabilmek için kampların dışında kiralık ev ve işyerlerinde kalıyorlar.

Açlık ve Hastalık Var: Sıcak Bir Yuva Yok

Gaziantep ve Kilis'te bir dizi yardım organizasyonu düzenleyen İMKANDER, Gaziantep'te Sanayi Bölgesindeki metruk bir iş hanında yaşayan 150 kadar aileyi buldu ve yardımlarını ulaştırdı. Bulgurcular Sitesi adıyla bilinen ve terk edilmiş olan binada 350-400 TL gibi fahiş fiyatlarla küçük odaları kiralayan aileler, banyonun olmadığı, bir oda ve bir tuvaletten ibaret olan ve kimi odalarında elektrik  de bulunmayan, sobasız işhanında yaşam mücadelesi veren muhacirlerin pek çoğu soğuk ve açlık sebebiyle hasta durumdalar.

Derneğin Gaziantep Temsilciliğinin düzenlediği yardım kampanyası çerçevesinde halı dağıtımının yapıldığı iş hanında basına açıklama yapan İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, "Gaziantep sanayisi ve ülkemizdeki zenginlikleriyle bilinen bir şehir. Bu şehir halkı kardeşlerini bağrına basmış fakat ne yazık ki, bu yeterli değil. Bu metruk binada belediyenin yapabileceği küçük işlerle büyük sorunlar halledilebilir. Öncelikle temizlik ve banyo ihtiyacı Belediye tarafından karşılanabilir. Bunlar yerel yönetimler için küçük işler. Çocuklar burada soğuktan titriyorlar. İnanın buradaki vaziyet Suriye'den çok farklı değil. Orada bombalardan, burada ise açlık ve soğuktan ölüyorlar" dedi.

Kilis'te Yetim Okulu Öğrencilerine Bot ve Mont

Kilis'te konteynerlarla oluşturulmuş bir okula da ziyarette bulunan İMKANDER yetkilileri, okulda tamamı yetim olan 270 çocuğa mont ve kışlık bot dağıtımı yaptı. Suriyelilerin kendi imkanlarıyla oluşturduğu okulda çocuklar Matematik, Arapça, Hayat Bilgisi gibi derslerin yanı sıra temel İslami eğitim de alıyorlar. İMKANDER "Yetim Okuluna" düzenli olarak yardımlarını ulaştırıyor.

suriyeli-multeciler-muhacirler-gaziantep-01.jpg

suriyeli-multeciler-muhacirler-gaziantep-03.jpg

suriyeli-multeciler-muhacirler-gaziantep-02.jpg

suriyeli-multeciler-muhacirler-gaziantep-05.jpg

suriyeli-multeciler-muhacirler-gaziantep-04.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum