1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Babanın, Kızına Son Sarılışı (VİDEO)
Suriyeli Babanın, Kızına Son Sarılışı (VİDEO)

Suriyeli Babanın, Kızına Son Sarılışı (VİDEO)

Suriye ordusunun sivillere karşı misket bombaları kullandığı tespit edildi... Bir babanın kızına son sarılışı...

15 Ekim 2012 Pazartesi 12:25A+A-

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), yayınladığı raporda, Suriye ordusunun son günlerde sivillere karşı misket bombaları kullandığını gösteren deliller bulunduğunu açıkladı.

Suriyeli muhaliflerin 9-12 Ekim 2012 tarihleri arasından internet üzerinden paylaştıkları görüntülerde, özellikle muhalif güçler ile ordu arasında çatışmaların yoğun yaşadığı bölgelerde atılmış misket bombalarının kalıntıları görülüyor.

HRW’ye konuşan yerel halk ise misket bombalarının helikopterlerden atıldığını ifade etti.

Görüntülerde ayrıca bombaların kalıntılarının üzerinde Rusça yazılar olduğu görülürken, misket bombalarının Rus yapımı olduğu ifade ediliyor.

HRW silahlar bölümü başkanı Steve Goose, “Suriye’nin sivil halkı önemsemediğinin kanıtları ortaya çıktı. Bunun kanıtı ise halkın yoğun olarak yaşadığı bölgelere misket bombalarının atılmasıdır.” dedi. Misket bombalarının birçok ülke tarafından yasaklandığını söyleyen Goose, “Suriye, yıllar boyu zarara yol açan silahları gelişi güzel kullanmayı acilen durdurmalı.” dedi. 

İçinde çok sayıda küçük bomba bulunan misket bombası, atıldıktan sonra patlayarak içindeki küçük bombaları geniş bir alana saçıyor. Bu bombaların bir kısmı patlamazken, bunların bazen günler, aylar ve hatta yıllarca düştükleri yerde kalarak her an patlama ihtimali bulunuyor. Bu da sivil halk ve özellikle çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor. 

İnternette paylaşılan bir görüntüde ise Suriye ordusuna ait bir helikopterin Taftanaz kasabasına misket bombası bırakması ve kasabadan toz dumanının yükselmesi görülüyor.

suriyeli-baba-kiz-son-sarilis1.jpg

BABANIN KIZINA SON SARILIŞI

Geçtiğimiz hafta Şam kırsalındaki Hamoriya'da katledilen bir kız çocuğunun dramatik görüntüsü paylaşım sitelerinde yayınlandı. Görüntüde baba, Esed güçlerinin katlettiği körpecik kızına sarılırken görülüyor. Baba, kızından ayrılamıyor...

HABERE YORUM KAT

7 Yorum