1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Suriyeli Baba ve Oğul Protez Göz İçin Çöp Topluyor!
Suriyeli Baba ve Oğul Protez Göz İçin Çöp Topluyor!

Suriyeli Baba ve Oğul Protez Göz İçin Çöp Topluyor!

Suriyeli baba, savaş uçaklarından atılan misket bombasının evlerinin üzerine düşmesi sonucu vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan ve bir gözünü kaybeden oğluna “protez göz” taktırabilmek için oğluyla atık topluyor.

27 Ağustos 2017 Pazar 22:17A+A-

Suriye’nin Halep kentinden, ailesiyle Türkiye’ye göç eden Muhammed İhsan (37), küçük oğlu Mahmut’u tedavi ettirebilmek için geldikleri Hatay’da kiraladıkları bir evde yaşadıklarını anlattı.

“Oğlumun Tedavisi İçin Türkiye’ye Geldik”

AA’da yer alan habere göre, yaşadıkları evin savaş uçaklarının hedefi olduğunu ifade eden İhsan, “Saldırıda 11 yaşındaki oğlum Halit vefat etti. Ben, eşim ve diğer bir çocuğum da yaralandı. 8 yaşındaki oğlum Mahmut, vücudunun çeşitli yerlerinden ve sağ gözünden yaralandı. Suriye’deki sahra hastanelerinde bir süre tedavisini yaptık fakat imkânlar kısıtlı olduğu için oğlumun tedavisi için Türkiye’ye geldik.” dedi.

“6 Kez Ameliyat Edildi”

Muhammed İhsan, oğlu Mahmut’un Hatay ve Adana’daki hastanelerde, vücudunda bulunan şarapnel parçalarının çıkarılması ve “protez göz” takılması için 6 ameliyat geçirdiğini kaydetti.

“Protez Göz İçin 3 Bin 500 Lira Gerekiyor”

Oğlunun görme yetisini kaybettiğini ve bundan dolayı psikolojik sorunlar yaşamaya başladığını anlatan İhsan, şöyle devam etti:

“Oğlum gözüne aynada baktıkça durumuna çok üzülüyor. Biz de onu böyle üzgün gördükçe daha kötü oluyoruz. Yaptığımız araştırmalarda özel bir hastanede oğluma protez bir göz takılabileceğini öğrendik. Ancak bunun için yaklaşık 3 bin 500 lira gerekiyor. Evimiz kirada, çok zor şartlarda ayakta durmaya çalışıyoruz. Hem ailemi geçindirebilmek hem de oğlumun ameliyat parasını biriktirebilmek için oğlum Mahmut’la her gün sokaklarda çöplerden plastik ve karton gibi atıkları topluyoruz.”

suriyeli_baba_ve_ogul_protez_goz_icin_cop_topluyor_2.jpg

“Uzanacak Yardım Elini Bekliyoruz”

Sattıkları atıklarla günde 30-40 lira kazanabildiklerini anlatan İhsan, uzanacak yardım elini beklediğini sözlerine ekledi.

Mahmut İhsan da dışarıda arkadaşlarıyla oynamaktan çekindiğini belirterek, “Gözümden ameliyat olmak, arkadaşlarımla oynamak ve okumak istiyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT