1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Suriyeli Aile Eski Trafoda Yaşamaya Çalışıyor
Suriyeli Aile Eski Trafoda Yaşamaya Çalışıyor

Suriyeli Aile Eski Trafoda Yaşamaya Çalışıyor

Suriye’deki savaş nedeniyle 4 yıl önce çocukları ve torunlarıyla Türkiye’ye iltica eden Suriyeli hemşire Zeye Şavak, âtıl durumdaki trafo binasında yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

01 Ekim 2016 Cumartesi 07:12A+A-

Suriyeli Zeye Şavak da savaşın şiddetini gösterdiği Suriye’nin Rakka kentinden 7 çocuğuyla kaçarak Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine iltica etti.

Şavak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaştan önce kendisinin Rakka’da hemşire, eşinin ise memur olduğunu söyledi.

“3 Yıldır Trafo Binasında Yaşamaya Çalışıyoruz”

Şavak, 4 yıl önce 7 çocuğuyla Akçakale’ye göç etmek zorunda kaldıklarını belirterek, şöyle dedi:

“Akçakale ilçesine geldikten sonra yaklaşık bir yıl boyunca park ve bahçelerde kendi imkânlarımızla kurduğumuz çadırda yaşadık. Daha sonra şu ân yaşadığımız âtıl durumdaki trafo binasını bulduk. 7 çocuğum ve torunlarımla yaklaşık 3 yıldır trafo binasında yaşamaya çalışıyoruz. Sağ olsun, çevredeki insanların ve yardım kuruluşlarının bize yaptığı yardımlarla geçimimizi sağlıyoruz.”

suriyeli_aile_akcakale_eski_trafo.jpg

“Eşimden 2 Yıldır Haber Alamıyorum”

Eşinin 2 yıl önce Rakka’da savaşırken yaralandığını aktaran Şavak, kendisinden bir haber alamadıklarını ifade etti. Eşinin hayatından endişe duyduğunu dile getiren Şavak, “Öldü mü, yaralı mı haberimiz yok. 7 çocuğum ve 5 torunumla zor durumdayız. Eşim yanımda olsa belki biraz daha iyi durumda olabilirdik. Eşimin bir ân evvel aramıza dönmesini bekliyoruz.” sözlerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT