1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriyeli aile 80 yaşındaki kimsesiz kadına sahip çıktı
Suriyeli aile 80 yaşındaki kimsesiz kadına sahip çıktı

Suriyeli aile 80 yaşındaki kimsesiz kadına sahip çıktı

Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli muhacir aile, kalp hastası kimsesiz kadını bakımını yapmak amacıyla evine aldı.

26 Aralık 2022 Pazartesi 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli muhacir aile, kimsesiz ve olan 80 yaşındaki Şemse Aygün’ü evine alarak sahip çıktı.

İki oğlu hapiste olan kalp hastası Aygün, yaşı nedeniyle bakıma muhtaç olduğu için mahalle yaşayan Suriye aile tarafından sahiplendi.

Aygün’ün bakımını yapan aile, Türkiye halkının kendilerine sahip çıktığını, dolayısıyla yardıma muhtaç olan Türkiye vatandaşlarına el uzatmak istediklerini belirtti.

Suriye halkı Esed rejiminin katliamları sebebiyle sığınmak zorunda kaldıkları Türkiye’de ırkçılığa maruz kalıyor. Irkçı popülizmden faydalanmak isteyen siyasetçiler ve medya mültecileri nefret objesi olarak gösteriyor. Bu kara propagandanın aksine Şemse Aygün'e sahip çıkan mülteci aile örneğinde olduğu gibi Suriyeliler çeşitli sorumlulukları üstlenmekten ise çekinmiyorlar.

Ağır sanayi, hayvancılık ve tarım gibi işkollarında Suriyeli işçilerin varlığı Türkiye’de üretimin devamlılığı için vazgeçilmez hale gelmiş durumda. Eşit olmayan şartlarda çalışmak durumunda kalan Suriyeliler bir de her türlü ayrımcılığa da maruz kalıyorlar. Türkiyelilerin görmezden geldiği 80 yaşındaki bir kalp hastasına destek olmak için evini açan mülteci ailenin hikayesinde gerçeklere gözlerini kapatmış olanların görmesi gereken önemli detaylar var.

Irkçı-milliyetçi hamasetle zihinleri kirlenmiş olanların buradaki merhametten öğreneceği vicdan dersi insanlığı kurtaracak yegane şeydir. Herkes bir gün mülteci durumuna düşebileceğini aklından çıkartmadan yaşamak zorunda. İnsan insanın merhametine muhtaç, başka bir şeye değil!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum