1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’den Cuma Gösterileri (VİDEO)
Suriye’den Cuma Gösterileri (VİDEO)

Suriye’den Cuma Gösterileri (VİDEO)

16 Kasım Cuma günü Suriye'de 112 kişi daha katledildi. Bustan el-Kasr'da bir gösteri bombalandı...

17 Kasım 2012 Cumartesi 03:12A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de bugün “Suriye Ulusal Koalisyonunu ve Muhalifleri Destekleme Cuması” adı verilen Cuma gösterilerinde Suriye’nin tüm semtlerinde gösteriler yapıldı.

Gösterilerde özellikle Gazze ile ilgili sloganlar ön plana çıktı. Birlik mesajlarının verildiği gösterilerde İsrail de protesto edilerek “Gazze, Rafah, Filistin; Seninle Ölüme Varız!” şeklinde sloganlar atıldı.

112 KİŞİ DAHA KATLEDİLDİ!

Öte yandan Baas rejimine bağlı Esed güçleri saldırılarını bugün de şiddetli bir şekilde sürdürdü. Halep’in Bustan el-Kasr semtinde göstericilerin üzerine roket atacak kadar gözü dönen Esed güçleri Suriye genelinde 112 kişiyi katlettiler. 

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri 4’ü kadın, 3’ü çocuk olmak üzere Şam’da 35 kişi, çoğu Bustan el-Kasr semtinde Halep’te 25 kişi, İdlip’te 11 kişi, Dera’da 8 kişi, Hama’da 8 kişi, Rakka’da 6 kişi, Deyr ez-Zor’da 6 kişi, Humus’ta 5 kişi, Banyas’ta 3 kişi, Lazkiye’de 3 kişi ve Kuneytra’da 1 kişinin katledildiğini açıkladı.

3 ASKERİN ÖSO’YA KATILIŞ ANI

Öte yandan Baas ordusundan 3 askerin Şam’da bir çatışma esnasında kaçarak Özgür Suriye Ordusu saflarına katılmaları esnasında yaşanan coşku video kayda böyle yansıdı:

HALEP / BUSTAN EL-KASR:

HAMA:

HALEP:

HALEP / MARİ'

ŞAM / SALHİN:

ŞAM / YALDA:

HALEP / BZA'A

HAMA

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT