1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'deki Filistin Kamplarında İran Vahşeti
Suriye'deki Filistin Kamplarında İran Vahşeti

Suriye'deki Filistin Kamplarında İran Vahşeti

Suriye Filistin Heyeti Başkanı Ebu Eymen Haşim, son beş yılda İran ve Hizbullah tarafından Suriye'de kuşatılan mülteci kamplarında 3 bin 500 Filistinlinin katledildiğini söyledi.

11 Şubat 2016 Perşembe 09:38A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Suriye’de yaşayan Filistinlilerin sözcüsü Ebu Eymen Haşim, İran-Hizbullah ve Esed ittifakı tarafından 22 bin Filistinlinin halen Suriye zindanlarında olduğunu ve bunlardan 500'ünün cezaevlerinde işkence edilerek öldürüldüğünü, 1000 Filistinlinin de kayıp olduğunu belirtti. Suriyeli Filistinlilerin tamamına yakınının devrim sürecinde Suriye Halkının yanında yeraldığını hatırlatan Haşim şunları söyledi:

AÇLIĞA MAHKUM ETTİLER

“İsrail bizim ebedi düşmanımız, onunla savaşımız bitmez. Ancak geride kalan son 5 yılda Filistinli katletme konusunda İran ve müttefikleri İsrail'i fazlasıyla geçtiler. Daha savaşın ilk günlerinde İran ve Suriye rejiminin ilk hedefi Filistin kampları oldu. Haseke-Hol, Şam-Yermük, Dera, Handarat, Lazkiye kampları İran ve Esed rejimi tarafından vurulmaya başlandı. Sonrasında başta Yermük olmak üzere kamplar ablukaya alındı ve Filistinliler açlığa mahkum edildi.”

KATLİAMLAR TEL AVİV'E YARADI

“İran'ın Filistin diye bir davası yok. Bunu İslam ümmetini aldatma aracı olarak kullanıyor. Hizbullah ise İran'ın yayılma stratejisi gereği kullandığı kukla bir örgüt. İran, Esed'i destekleyerek milyonlarca Sünni'nin katledilmesinde baş aktör oldu. İran'ın hamlesi en çok siyonist İsrail'e yaradı, çünkü şimdi 25 bin yaralı, binlerce şehid ve zindanlarda mahkum Filistinli var.”

Yermuk Gazze'den beter

2013 yılından buyana uygulanan kuşatmadan dolayı binlerce insanın açlıktan hayatını kaybettiği Yermuk Kampı'nın İran ve Hizbullah tarafından özellikle hedef seçildiğini belirten Ebu Eymen Haşim, kendisinin de Yermuk kampında doğduğunu ve Yermuk'ta tarihin şahitlik ettiği en vahşi öldürme yönteminin İran eliyle gerçekleştirildiğini ifade etti. Suriye Filistin Heyeti Başkanı şu an Yermuk'un durumunun Gazze'den çok daha kötü olduğunu ve bunun bilinçli bir politika olduğuna vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum