1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriye’de Yeni Cephe: Medya Manipülasyonculuğu
Suriye’de Yeni Cephe:  Medya Manipülasyonculuğu

Suriye’de Yeni Cephe: Medya Manipülasyonculuğu

Suriye’de sürmekte olan savaş, ahlaksız haberciliğin vardığı düzeyi de gözler önüne sermekte…

04 Ağustos 2013 Pazar 19:08A+A-

YILMAZ BİLGEN / HAKSÖZ-HABER

Kendi halkını katleden diktatörün Suriye’yi kan gölüne çevirmek amacıyla katlettiği yüz binleri görmeyen çevreler son günlerde yeni bir medya manipülasyonuna imza atıyor.

Ülkede var olan kaosu fırsata çevirmek isteyen Marksist  Demokratik Birlik Partisine bağlı Halk Savunma Güçleri militanları kendi ifadeleriyle bölgede var olan şeriatçı güçlere karşı savaş başlattılar. Beşşar Esed’le anlaşarak Suriye muhaliflerine karşı  başlatılan bu  mücadele ucuz medya yalanlarının da alçakça sergilenmesine fırsat teşkil etti.

Sözde düşman ulusalcı medyada aniden ortaya çıkan PKK-Kürtseverlik oynanan oyunun boyutunu gösteren en bariz  örnek.

Birkaç gündür merkez medyada ve Sol–Ulusalcı kırması basın yayın organlarında Suriye’nin kuzeyinde yaşayan Kürtlere yönelik toplu katliam haberleri yer almakta.

Yine Sol’dan Oda TV’ye, Aydınlık grubundan Sözcü gazetesine, PKK’nın  yayın organı internet sitelerinden Yeniçağ gazetesine kadar dillendirilen söylem “İslamcılar Kürtleri katlediyor!” şeklinde…

Ahmet Hakan, Hürriyet’teki köşesinde ‘Diren Rajova’ başlığı atarken, Kemalist- Marksistlerin sesi Oda TV “Kürtler Katlediliyor; Türkiye ve Barzani Sessiz” haberiyle dikkat çekti. Yine 3 Temmuz tarihinde bazı ulusalcı haber sitelerinde PYD  eş başkanı Salih Müslim’in “Muhalifler Camilerden Tecavüz Çağrısı Yapıyor!” ultra yalanı yer aldı…

Sitemizde dün yayınladığımız ‘Rojava Yalanları ve Alçaklığın Sınır Tanımazlığı’ başlıklı haberimizde sürdürülen medya sahtekarlığına dikkat çekerek mecrasından koparılmaya çalışılan gerçeklere dikkat çekmiştik.

PYD eş  başkanı  Salih Müslim’in  “Muhalifler camilerden tecavüz çağrısı yapıyor.” yalan beyanatının manşetlere taşınma yarışı yapıldığı saatlerde Suriye direnişinde etkin olan gruplar adına ortak bir bildiri yayınlandı.

Bu bildiride Kürtler katlediliyor yalanına cevaben, “Nasıl bir kardeş kardeşinin mutluluğunu, derdini, toprağını, havasını, suyunu paylaşıyorsa biz de sizi bu şekilde kardeşimiz olarak görüyoruz” denilerek kardeşlik vurgusu yapıldı. (Bildiriyi okumak için tıklayınız.)

“Amacımız Allah’ın rızası ve Suriye’de halkımıza güvenli bir hayat sunmaktır. Mücrim rejim devrilip aziz devrimimiz başarıya ulaşana dek Müslüman Suriye halkının birliğini korumak ve devrimin ilerleyişini sürdürmek hedefimizdir.” şeklinde son bulan bildiriye hiçbir laik, ulusalcı, liberal, demokrat yayın organı yer vermedi…

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum