1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Rusya Yapımı Yeni Tür Misket Bombaları Kullanıldı!
Suriye'de Rusya Yapımı Yeni Tür Misket Bombaları Kullanıldı!

Suriye'de Rusya Yapımı Yeni Tür Misket Bombaları Kullanıldı!

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Suriye'de Rusya yapımı gelişmiş yeni tür misket bombaları kullanıldığını bildirdi.

12 Ekim 2015 Pazartesi 10:24A+A-

HRW'den yapılan açıklamada, Suriye'de 30 Eylül'den bu yana devam eden Rusya saldırılarında, 4 Ekim'de Halep yakınlarında Rusya yapımı gelişmiş yeni tür misket bombası kullanıldığı belirtildi.

Hama ve İdlib kentlerinde de misket bombasının kullanıldığı ifade edilen açıklamada, fotoğraf ve videoların Suriye'nin kuzeyindeki Rusya-Esed ortak saldırısında havadan ve yerden atılan yeni misket bombaları kullanıldığını oraya koyduğu kaydedildi.

HRW Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktör Yardımcısı Nadim Houry, yaptığı açıklamada, Suriye'de yeni bir tür misket bombasıyla sivillerin katledilmesinin "rahatsız edici" olduğunu ifade etti.

Houry: "Ne Rusya, ne de Suriye misket bombası kullanabilir. İki ülke de uluslararası yasağa hiçbir gecikme olmadan katılmalı." dedi.

Suriye'de Rusya’nın hava saldırıları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in on yıl aradan sonra BM ziyareti çerçevesinde gerçekleştirdiği ABD gezisinin hemen ardından, Suriye'de IŞİD'e yönelik hava saldırıları düzenleyeceklerini bildirmesinden sonra gelmişti.

Rusya hava saldırılarında IŞİD'ten çok, Suriye'deki Esed rejimi karşıtı direnişçiler zarar gördü.

Birleşmiş Milletler Silahsızlanma Araştırmaları Enstitüsü'nün geçen ay açıklanan son rapora göre, üretimi ve kullanımı yasak misket bombası, dünya genelinde 55 binden fazla kişinin ölümüne neden oldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT