1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suriye'de Kirli ve Kanlı Bir Oyunla Karşı Karşıyız
Suriye'de Kirli ve Kanlı Bir Oyunla Karşı Karşıyız

Suriye'de Kirli ve Kanlı Bir Oyunla Karşı Karşıyız

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye'nin Suriye'deki süreci büyük bir hassasiyetle takip ettiğini belirterek, "Ama son derece kirli ve kanlı bir oyunla karşı karşıyız" dedi.

10 Haziran 2015 Çarşamba 16:52A+A-

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Suriye'deki süreci büyük bir hassasiyetle takip ettiğini belirterek, "Elimizden gelen her türlü desteği ortaya koymaya çalışıyoruz ama son derece kirli ve kanlı bir oyunla karşı karşıyız" dedi.

Kurtulmuş, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında, Suriyeli mültecilerin sınır hattından Türkiye'ye alımların yapıldığı Akçakale ilçesi Zenginova Mahallesi'ne gitti. Burada Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve 20. Zırhlı Tuğay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt'dan bilgi aldı. 

Daha sonra, Türkiye'ye sığınan bir aileyle konuşan Kurtulmuş, onlardan da bölgede yaşananları dinledi. 

Kurtulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de 2011 yılında başlayan savaşın ülkenin her tarafını etkilediğini belirtti. Suriye'deki kasabaların, mahallelerin ve köylerin bölünmüş bir durumda olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bugün karşı karşıya kaldığımız misafir dalgasının arkasındaki neden de bu insanların ateşin ortasında kalmış olması. Bir taraftan koalisyon güçlerinin bombalaması, diğer taraftan da Kürt ulusalcı gruplar arısında kalan sivil halk canını kurtarmak için Türkiye sınırına geliyor. Fakir, gariban, çoluk çocuk, kadınlar hepsi hayatta kalmak için buradalar. Türkiye olarak bu süreci büyük bir hassasiyetle takip ediyoruz. Elimizden gelen her türlü desteği ortaya koymaya çalışıyoruz. Ama son derece kirli ve kanlı bir oyunla karşı karşıyız. Suriye'de milyonlarca insan evini terk etmiş durumda, yaklaşık 4,5 milyon Suriyeli ise Suriye'yi terk etmiş durumda."

Kurtulmuş, Türkiye sınırına gelen bin 50 sığınmacının bugün Türkiye'ye alındığını hatırlatarak, bu kişilerin AFAD tarafından kayıtları yapıldığını ve bölgeye gereken her türlü yardımı ulaştıracaklarını vurguladı.

AA

HABERE YORUM KAT