1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Katliam Devam Ediyor: 35 Ölü
Suriyede Katliam Devam Ediyor: 35 Ölü

Suriye'de Katliam Devam Ediyor: 35 Ölü

Yerel Koordinasyon Komiteleri, bugün Suriye'de ölenlerin sayısı 35'e yükseldiğini duyurdu... Âlimler bir bildiri yayınladı.

01 Şubat 2012 Çarşamba 13:02A+A-

Suriyeli muhaliflerin yerel yapılanmalarından, Yerel Koordinasyon Komiteleri, bugünkü askeri operasyonlar ve şiddetli çatışmalarda ölenlerin sayısının 35'e yükseldiğini belirtti.

Yerel komiteler, bugün Humus kenti başta olmak üzere, Şam çevresi ve İdlib kentinde, 35 kişinin düzenlenen askeri operasyonlar sırasında yaşanan şiddetli çatışmalarda yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Şam'a bağlı bazı bölgelerde şiddetli çatışmalar bir kaç gündür sürerken, bu bölgelerden silah ve patlama sesleri yükselmeye devam ediyor.

Genel olarak şiddetli çatışma haberlerinin Özgür Suriye Ordusu'nun etkili olduğu ve çoğu zaman kontrolü eline aldığı bölgelerden geldiğini kaydeden Suriyeli muhalifler, bunların başında Şam'ın Haresta, Hammuriye, Sekba ve Renkus bölgelerinin geldiğini ifade ediyor.

Sürekli operasyon ve çatışma haberlerinin geldiği Humus ilinde ise bugün Bab Amro kentinde petrol boru hattına bir saldırı düzenlendiği kaydedildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA, petrol boru hattını hedef alan saldırıdan "ülke içindeki silahlı grupları" sorumlu tutuyor.

Geçtiğimiz sene Mart ayının ortalarında başlayan olaylarda, muhalif kaynaklara göre 7 bini aşkın insan öldüğü kaydedilirken, Suriye yönetimi 2 binin üzerinde güvenlik görevlisi ve askerin yaşamını yitirdiğini söylüyor.

***

Suriyeli alimler Esad rejiminden ayrılıklarını ilan etti

Öte yandan İdlib’de rejimden ayrılıp özgürlük ve değişim talep eden devrimcilere katıldıklarını ilan eden alimler heyeti bir bildiri yayınlayarak şöyle dedi: ‘Rejimin, adamlarının ve Şebiha’sının silahsız Suriye halkına karşı günlük olarak işlediği katliamlara bakaraktan ve rejimin işlediği bu katliamlar karşısında sessiz kalan yönetim alimlerine cevap olarak çok açık ve net bir şekilde Suriye halkının ve özgürlüğüne kavuşma talebinin yanında durduğumuzu ilan ediyoruz.

Timetürk'te yer alan Ahmet Yılmaz imzalı habere göre bildiride yönetimin alimlerine işareten şöyle dendi: ‘Bizler Hassun (Suriye baş müftüsü) gibi yönetimin alimlerine diyoruz ki; Allah’a temiz bir kalple gelenden başka malın da evladın da fayda vermeyeceği gün size rejim de adamları da Şebihası da fayda veremeyecek.

Bildiride onurlu tüm alimler de heyete katılmaya çağırılarak şöyle eklendi: ‘Bizler ilim ve fazilet ehlinden heyete katılmalarını ve mazlum halkın yanında yer almasını talep ediyoruz.

 

HABERE YORUM KAT